Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ekonomist: Bitcoin’in Teknolojisi, Kendi Sonunu Hazırladı

Bitcoin‘in yakın zamanda yaşadığı sert düşüş, bir çok finansal sektör isminin de kripto para piyasası hakkında yorum yapmasına neden oldu. Piyasanın önde gelen isimleri, kripto para birimlerinin düşüşünü, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine ‘balon’ demek için bir fırsata çevirdi.

CNBC ile yaptığı röportajda benzer açıklamalara imza atan Coriolis Technologies CEO’su Rebecca Harding, kripto para birimleri piyasasının nasıl 700 milyar dolardan daha fazla değer kaybettiğine ve fiyatların zincirleme reaksiyonunun ne denli etkili olduğuna değindi.

Ayı piyasasının nasıl bu aşamalara geldiğine de değinen Harding, teknik göstergelere, psikolojik taban seviyesine ve SEC’in kripto paralar ve ICO projeleri hakkındaki görüşlerine işaret etti.  Bitcoin sadece geçtiğimiz haftalarda 6.000 dolar seviyesinden 5.000 dolara ve daha sonra 4.000 dolara ve oradan da 3.500 dolara kadar gerileyerek, aslında psikolojik bir zincirleme reaksiyon başlattı.

Harding, bu belirsizliğin şu an bir çok insanı korkuttuğunu, bunun yanı sıra Bitcoin’in mükemmel bir teknoloji olan Blockchain tabanlı olmasına rağmen, bütün olarak bakıldığında herhangi bir sürdürülebilir teknolojik değere sahip olmadığını ifade etti. Kripto para piyasasının büyümesini engelleyen en büyük faktörlerden birisinin ”donanım ve yazılım arasındaki kavga” olduğun belirten CEO, donanım ve yazılım arasındaki çatallaşmanın, topluluk arasında bir boşluk oluşturduğun ifade etti.

”Bu Teknolojinin harikalığı, aslında kendi sonunu hazırladı. Teknoloji o kadar karmaşık bir hal aldı ki, bunu menkul kıymet olarak kullanmak bile zorlaştı. Bitcoin ve kripto para birimleri yatırımcı duygularına ve düşüncelerine  oldukça bağımlı olduğu için, duygular azaldıkça, değer de azaldı.”

Rebecca bunun yanı sıra kripto para birimlerinin gerçek ekonomide herhangi bir kökünün bulunmadığına da değindi ve bunun da temel bir problem olduğunu aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment