Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada’nın En Büyük Üniversitesinden Ripple ile Ortaklık!

Kripto para piyasasının önemli aktörlerinden Ripple (XRP), Kanada’nın en büyük üniversitesi Toronto Üniversitesi ile stratejik ortalık kurduğunu açıkladı.

Yakın tarihli bir basın açıklamasına göre Ripple, Toronto Üniversitesi ile ortaklık kurdu. Söz konusu ortaklık Toronto Üniversitesi’nde faaliyet gösteren Üniversite Blockchain Araştırma Girişimi’nin (UBRI) bir parçası olarak lanse edildi. Bu kapsamda üniversitenin Ripple ağında validatör (doğrulayıcı) olacağı vurgulandı.

Ripple geçtiğimiz dönemde Kanada merkezli iki üniversite olan Waterloo Üniversitesi ve Toronto Metropolitan Üniversitesi ile ortaklık kurduğunu duyurmuştu.

Ripple’ın stratejik girişimlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Eric van Miltenburg tarafından yapılan açıklamada, atılan bu adımın birçok alanda önem taşıdığı belirtildi:

Bu en yeni UBRI ortaklığı, Kanada’daki önemli blokzinciri ve kripto teknolojisi araştırmalarını zaten destekleyen bir programın büyümesine yardımcı olurken, öğrencilere kripto odaklı bir kariyer için teknik beceriler edinme fırsatları sunuyor. Daha fazla kripto projesi ve şirketi ABD dışında kurulmaya çalıştıkça, sürekli eğitim fırsatları yaratmak ve yaygın bir benimseme elde etmek için bir yetenek hattı oluşturmak, sektörümüzün uzun vadeli başarısı için kritik önem taşıyor.

Ripple, UBRI programının bir parçası olarak üniversiteye geçtiğimiz 5 yıl içinde toplamda 2 milyon dolardan fazla yatırım yaptı. ABD’nin kripto para sektörüne karşı baskıcı tutumu devam ederken Kanada özelinde atılan bu yapıcı adımlar topluluk tarafından beğeniyle karşılandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!