Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada’nın Quebec Bölgesi, Elektrik Fiyatlarında İndirime Gidiyor

Kripto para madencilerinin son dönemdeki uğrak noktalarından birisi olmayı başaran Kanada’nın Quebec bölgesi, madenciler için elektrik fiyatında indirime gitmeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili çıkan haberlerde, Bitcoin madenciliği projeleri için elektrik maliyetinin düşürülmesinin gerektiği ifade edilirken, bu haber de madencilik sektörü paydaşları tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, madencilik şirketlerinin daha rahat bir süreç izleyebilmesi ve bölgenin bu sektörün getireceği katma değerle daha da fazla kalkınmasının sağlanması için, madencilere özel tarife ile elektrik satılacağı belirtildi. Bu haber ile birlikte son dönemde madencilik alanında etki spektrumunu giderek arttıran Kanada, bir adım daha öne geçmiş oldu.

Özellikle Çin’in madencilik konusunda izlediği sert politika, o bölgede faaliyet gösteren madencilerin yeni pazarlar aramasına sebep olmuştu. Havası gereği son derece soğuk olan Kanada da, bu alanda ciddi şekilde öne çıkan yerleden birisi oldu. Quebec’te madencilere geçilen bu son kıyak ile, bölge; Kuzey Amerika’da madenciliğe en elverişli yer olarak dikkat çekiyor.

Bölgeye gelmeyi planlayan madencilik şirketlerinin ise, çeşitli formları doldurması gerekiyor. Bu formlar arasında yaratılacak iş imkankarı ve şirketlerin orta uzun vadeli iş planlarının dökümü yer alıyor.

Quebec bölgesinin elektrik dağıtıcısı olan Hydro Quebec ise, tüm bu sıkı kurallara rağmen, kripto para sektöründe faaliyet gösteren büyük madencilik şirktlerini bölgeye çekecekleri konusunda kendilerine ciddi bir güven duyuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment