Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CoinMarketCap, Gerekli Verileri Paylaşmayan Borsaları Listeden Çıkaracak

Kripto para verilerinin paylaşıldığı ve sektörün en kilometre taşı sitelerinden birisi olarak gösterilen CoinMarketCap’ten yeni bir uygulama geliyor. Son dönemde borsalar ile ilgili olarak yapılan ciddi tartışmaların ve sahte hacim açıklamalarının ardından bu alanda bir hamle yapmaya hazırlanan siteden yapılan açıklamada, site ile gereken verileri paylaşmayan borsaların listelerden çıkarılacağı belirtildi.

Binance CEO’su CZ’nin de daha önce ifade ettiği üzere, birçok borsa çeşitli hileler yaparak kendi hacimlerini abartılı göstererek bu sayede kendilerine avantaj sağlamaya çalışıyor. Artık hemen herkesin bildiği bu süreç ile ilgili olarak bir adım atmaya hazırlanan firma; bu sayede daha şeffaf, daha hesap verebilen ve daha efektif bir süreç izlemeyi amaçladıklarını belirtti.

Bu ayın başı itibariyle 6. yaşını kutlayan CoinMarketCap, bundan sonraki dönemlerde borsalardan 45 günlük periyotlar halinde bazı veriler isteyecek. Bu veriler arasında borsaların emir defterleri ve trading datalarının yer alması kararlaştırıldı. Bu belirtilen süreler içerisinde site ile bu verileri paylaşmayan borsaların ise, hesaplamalara dahil edilmeyeceği ifade edildi.

Bilindiği gibi, daha önce Bitwise adlı yatırım firmasının SEC’e yazdığı bir raporda ifade ettiği bir gerçek, kripto para sektörüne bomba gibi düşmüştü. Bitwise, SEC’e yazdığı raporda kripto para borsalarının yüzde 90’ından fazlasının sahte hacimler ürettiğini ifade etmiş ve daha sonra sektörün önde gelen isimleri de, bu durumun kripto para sektörünün mevcudiyetine zarar verdiğini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment