Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollanda Merkez Bankası, DLT’yi Araştırmaya Devam Edecek

Hollanda Merkez Bankası, Blockchain ve DLT teknolojileri ile ilgili olarak yapacakları araştırmalara devam edeceklerini ifade ederken, buna karşın şu ana kadar yapılan araştırmalardan elde edilen sonuçların pek memnun edici olmadığını ifade etti.

Konuyla ilgili çıkan haberlerde Hollanda Merkez Bankası ödemeler ve pazar alt yapıları birimi başkanı Petra Hielkema, yapay zeka ve Blockchain teknolojilerinin bankanın kısa vadedeki vizyonunda önemli bir role sahip olacağını söyledi.

Dielkema, merkez bankalarının bu yeni teknolojiler ile ilgili olarak gereken araştırmaları yapmaya devam etmeleri gerektiğini söylerken, şu anda kendilerinin de bu alanda çalışmaya devam ettiklerini duyurdu. Dielkema, buna karşın şu ana kadar kurum olarak yaptırdıkları araştırmalardan pek de iyi sonuç elde edemediklerini sözlerine eklerken, DLT  teknolojisinin şu anda ciddi enerji tüketimi başta olmak üzere, bazı sorunlar yaşadığını belirtti.

Bilindiği üzere Hollanda finans sektörünün önemli isimlerindne birisi olan Dielkema, daha önce yaptığı bir açıklamada kripto paraların gerçek birer para birimi olmadığını söylemiş ancak ülkenin buna karşın kripto para yasağı getirmek gibi bir planının da olmadığını belirtmişti.

Hollanda Maliye Bakanı Pete Hoekstra ise, bu yılın başında bir açıklama yaparak kripto para borsalarının lisans alması gerektiğini söylemişti. Hoekstra, yaptığı açıklamada bu işletmelere lisans verilmesi gerektiğini ifade ederek, sürecin bu şekilde daha iyi bir şekilde yönetileceğinin altını çizmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment