Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada’ya Hoşgeldin Bitcoin!

Regülatörler Kanada’da ilk Bitcoin fon yönetim sorumlusunu onayladı.

Britanya Kolumbiyası Menkul Kıymetler Komisyonu(BCSC), First Block Capital şirketinin ilk Bitcoin kaydını onayladı.

Vancouver merkezli finans kurumu, Ontario, Kanada ve Britanya Kolumbiya’da Bitcoin yatırım fonu usulüne uygun olarak işletilmesi ve dağıtılması için kayıtlı bir fon yöneticisi ve pazar satıcısı olmayı amaçlamaktadır.

Kanada en başından beri Blockchain ve onun potansiyelini görüp benimseyen sayısı az ülkeden biridir.

Diğer ülkeler kripto paraları ve ICO’ları yasaklamakla tehdit ederken, Kanada bunları en iyi şekilde nasıl düzenleyebileceklerinin yollarını aramaktadır.

Kripto Para Yatırımları Kanada’da Sıcak Karşılanıyor

Yasal hizmetler yöneticisi ve BCSC Teknoloji Ekibi Lideri Zach Masum‘a göre, kripto paralara yapılan yatırımlar Kanada’da dikkat çekiyor ve ülkede yeni bir yatırım şekli olarak değerlendiriliyor.

Bunların yanı sıra Kanadalılar, ülkedeki Bitcoin ve diğer kripto para ATM’lerinden de anlaşılabileceği üzere bu tür yatırımlara kolayca ulaşmayı benimsemişlerdir.

Şirketin ilk kaydında, Bitcoin yatırımlarına güvenli ve korumalı bir şekilde ulaşılabilinecek. Dolayısıyla, işlem faaliyetleri BCSC tarafından uygulanan mekanizmalarda yönetilmeli ve izlenmelidir.

BCSC, 2017 yılı Ocak ayından bu yana bu uygulamaya hazırlanmıştı. Bu tür çalışmaları ve işlemleri denetleyecek bir Teknoloji ekibi kurmayı başardılar. Bu girişim, düzenleme gereklilikleri usulüne uygun bir şekilde yapmak için atılmış bir adımdır.

Geleneksel Varlık Yönetimine Göre Daha Riskli

Kripto paralar geleneksel varlıklar ile karşılaştırıldığında yönetim açısından çok daha fazla risk taşır. Buna rağmen, Bitcoin ve diğer kripto paralardan dijitalleştirme talep edilmesi varlıkların korunması kolaylaştırmaktadır.

First Block Capital Şirketine kayıtlı Bitcoin operasyonlarını ile paralel olarak Temmuz 2017’de Kanada’da Bitcoin Trust başlatıldı. Söz konusu durum, akredite edilmiş yatırımcılara oranları ve Bitcoin fiyatını göstermeyi amaçlıyor. Dolayısıyla yatırımcılar kripto para birimlerine yatırım yaparken güvenebilirler.

Böylece firma normal şartlar altında güvenle çalışabilmek için kayıt şartlarını takip ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment