Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Howard Marks: “Bitcoin yasallaştırılmalı.”

Milyarder yatırımcı ve piyasa uzmanı Howard Marks, Temmuz ayında diğer öne çıkan yatırım uzmanları ile buluşmasındaki bildirisinde Bitcoin‘i “geçici bir heves” olarak nitelendirmişti. Marks 1999 yılında internet şirketi balonunu tahmin etmişti ve bu sayede şu an 99 Milyar Dolar’lık servet işletiyor.

Yine de en son Oaktree Capital bildirisinde Marks, Bitcoin-sever arkadaşları tarafından bilgilendirilmesinin ardından bu kripto para birimi hakkındaki sözlerini geri çekti. Eğitiminin önemli bir bölümünü detaylandırdıktan sonra Marks, Bitcoin’in Amerikan Doları’ndan farklı olmadığını söyledi ve:

Bitcoin ya da diğer kripto paraların bu kadar kişi tarafından kabul görürken yasal para birimi sayılmamasının arkasında hiçbir sebep göremiyorum. Uzun, uzun zamandır hiçbir özel para biriminin bu kadar yaygın kullanım alanına sahip olduğunun görülmediğini söyleyebilirim ama bu ileride de göremeyeceğimiz anlamına gelmiyor.” şeklinde ekledi.

Yine de ikna olmuyor

Marks hala tam olarak ikna olmuş değil ve yaygın bir spekülasyon olarak gördüğü konu hakkında endişeli. Bitcoin‘in para birimi olarak kullanılabileceğini kabul etse de son üç yılda getirdiği büyük miktarlardaki maddi dönüşün kuramsal bir balondan ibaret olabileceğini düşünüyor. Bildirisin Bitcoin hakkındaki bölümünü:

“Zaman ayırıp bana bilgi veren herkese teşekkür ederim. En son bildirimde Bitcoin’e karşı olduğumdan daha az “dinozor”um. Şimdi dijital para birimlerinin ne olduğunu, nasıl işlediğini ve hakkındaki tartışmaları anlayabiliyorum. Yine de kuramsal bir balon olabileceğini düşündüğümden paramı yatırmayı düşünmüyorum. Eğer bu konuda yanılmış olmaya da razıyım.” diye tamamladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment