Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’a Yeni Çözüm: Raiden Projesi

Ethereum, blockchain teknolojisi üzerinde çalışan önde gelen yazılım platformlarından biridir. Geliştiriciler bu yazılım üzerinden merkezsizleştirilmiş uygulamalar oluşturabilir. Ethereum’un ölçeklendirme (scaling) konusu sonucunda Raiden Projesi oluşturulmuştur.

Ölçeklendirme Sorunları

Bitcoin‘in ölçeklendirme sorunları ağ için epey problem yaratmıştı ve dijital para uzmanları bu probleme sıkça değinmişti.

Alıcılar, satıcılar ve yatırımcılar arttıkça işlem sayısı da artıyor ve bu da ağın Ethereum ağının yavaşlamasına neden oluyor.

Raiden Projesi, Ethereum’un tam da bu sorununa bir çözüm olarak geliyor. Proje, Bitcoin için önerilen Lightning Network‘ten ilham alınarak 2015 yılında oluşturuldu. Lightning Network’ün amacı Bitcoin ağının üzerindeki yükü kaldırmaktı.

Raiden da bu özelliğe sahip olacak. Buna ek olarak Raiden Projesi sayesinde eşler arası (peer-to-peer) direkt işlemler, diyaloglar ve anlaşmalar mümkün hale gelecek. Raiden Projesi sayesinde kullanıcılar token ticareti yapabilecek ve farklı merkezsizleştirilmiş uygulamalara erişim sahibi olacak.

Raiden uygulandığı zaman off-chain (blockchain harici) ticaret, satın alma&satım yapma gibi işlemler çok daha kolay ve hızlı hale gelecek. Proje aynı zamanda ağı herhangi bir muhtemel atağa karşı da koruyacak.

Bitcoin sayesinde çok fazla kripto para projesi ortaya çıktı ve Ethereum bunlar arasında belki de en yüksek potansiyele sahip olanıdır. Raiden sayesinde Ethereum uzun vadede başarıya ulaşması için gereken ölçeğe sahip olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment