Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kara Para Aklamaya Yönelik Kurallarda Tokenlar İle İlgili Değişiklik Yapıldı!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) kara para aklamayı önleme ve yaptırım kurallarını güncelleyerek kısıtlamaları artırdı.

BAE Finansal Hizmetler Düzenleme Kurumu (FSRA) 21 Aralık’ta Kara Para Aklamayı Önleme (AML) ve yaptırım kurallarına yönelik değişiklikleri yayınladı.

Paylaşılan detaylarda Ülkenim Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF),  Seyahat Kuralı’ndaki kripto para hükümlerinde bazı değişikliklere gittiği belirtildi.

Bu kapsamda kripto para işlemleriyle bağlantılı uluslararası banka havale işlemlerini denetlemeyi amaçlayan kurum, terörle mücadele ve kara para aklamaya yönelik tutumunu sertleştirmiş oldu.

Konu hakkında açıklamada bulunan  Cryptos Consultancy CEO’su Ali Jamal, atılan bu adımın daha net bir düzenleyici çerçeve sunacağını belirtti:

Bu değişiklikler, BAE’nin kara para aklama, terörizmin finansmanı ve yayılmanın finansmanıyla mücadele eden güçlü federal düzenleyici çerçevesiyle netliği ve uyumu artırmayı hedeflenen mali yaptırımlara sıkı bir şekilde uyulmasını sağlamaya hizmet ediyor.

Benzer bir adım geçtiğimiz haziran ayında G-7 komitesi tarafından desteklenen Japonya tarafından atılmıştı. O günlerde yapılan açıklamada küresel standartlara dair bir çerçeve çizilmesi ve bu doğrultudaki entegrasyonun hızlandırılması gerektiği belirtilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!