Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Katalonya Hükümeti, Merkeziyetsiz Bir Kimlik Sistemi Geliştiriyor

Katalonya hükümetinden yapılan açıklamada, IdentiCAT adı verilen bir merkeziyetsiz kimlik tanıma sisteminin aktif hale getirildiği ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan başkan Quim Torra ve Dijital Politikalar ve Yönetim’den sorumlu hükümet üyesi Jordi Puignero, bu gelişmeyi geçtiğimiz hafta duyurdu. Bu sistemin ilgi çekici bir diğer noktası ise, hükümetin bu noktada hiçbir şekilde vatandaşların verisine ulaşamayacak olması.

Bu sistemi geliştirmek için bir de ihale yapılacak. 2020 yılı içerisinde tamamlanması ve sona ermesi beklenen bu sistem için, ihale peridoyudunun ise önümüzdeki günlerde start alacağı. belirtildi. Başlangıç bedeli ise 550 bin Euro olarak belirlenmiş durumda.

Sistemin, aynı zamanda hem Katalonya bölgesinde ikamet eden vatandaşlar, hem de yurt dışında yaşayan Katalonya vatandaşları için aktif olacağına da vurgu yapıldı.

Torra, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

”Şu anda dijital devrimi yapmanın zamanı geldi. Bu konuya ilişkin ciddi ilgisi olan çevreler ile ne gibi inovasyonlar yapabiliriz diye konuşuyoruz. Hükümet olarak ana politikamız, tüm her şeyin merkezine insanı koymak. Ve bunu da dijitalize etmeyi başarırsak, vatandaşlarımızı daha güçlü ve iyi kılacağımız fikrini taşıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment