Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Katman-1 Altcoin’i Neden Yükseldi: Dev Şirket Bitcoin Satarken Bu İşe Girişti!

Bitcoin’e (BTC) rakip olan altcoin projelerinden Kaspa, Marathon Digital’in dev yatırımı sonrasında değer kazandı.

Dünyanın en büyük Bitcoin madencilik şirketlerinden Marathon Digital, geçen Eylül ayında Kaspa ağında madencilik yapmaya başladı.

15 milyon dolar üretti

Marathon Digital, Bitcoin madenciliğinin yanı sıra daha farklı gelir kaynakları da oluşturmak için Kaspa madenciliği yapmaya başladı. Şirket, bunun için toplamda 60 petahash kapasiteli ASIC cihazları satın aldı.

Marathon, günümüzde bunların 30 petahashlik kısmını Teksas’taki tesisinde çalıştırıyor. Geri kalan kısmın ise bu yılın üçüncü çeyreğinde faal olması bekleniyor.

Şirket, 25 Haziran itibarıyla toplamda 93 milyon KAS ürettiğini ve bunların yaklaşık 15 milyon dolar değerinde olduğunu açıkladı.

Kaspa (KAS) fiyatı yükseldi

Kaspa, kripto para piyasasında proof-of-work (PoW) mekanizmasını kullanan en büyük isimler arasında yer alıyor.

Aynı mekanizmayı kullansalar da Bitcoin ile Kaspa arasında bazı farklılıklar bulunuyor. Bitcoin doğrusal bir şekilde ilerler ve her 10 dakikada 1 blok üretirken Kaspa, BlockDAG sayesinde aynı anda birden fazla blok üretebiliyor.

Günümüzde saniye başına bir blok üreten Kaspa, madencilerin daha fazla blok ödülü kazanmasını sağlıyor.

CoinGecko verilerine göre Kaspa (KAS) fiyatı, Marathon’un yatırım duyurusundan sonra yükselişe geçti. KAS, günlük bazda %10’dan fazla değer kazandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!