Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Memecoin ile Tütün Devi Arasındaki Gerginlik Bitti

Popüler bir tütün ürününden esinlenilerek üretilen memecoin, dev şirketle arasındaki sorunu çözdü.

Tütün devi Philip Morris, ZynCoin adlı memecoin’in kurucusu Colton Kirkpatrick’in faaliyetlerini durdurmasını talep etti.

Philip Morris, aynı zamanda Zyn’in üreticisi olan İsveç merkezli Match şirketinin sahibi.

Taraflar arasındaki gerginlik bitti

Philip Morris, ZynCoin kurucusuna Nisan’da gönderdiği bildiride “ZYN Coin”, “ZynCoin” gibi isimleri kullanmasını bırakması ve tüm faaliyetlerini durdurması gerektiğini yazdı. Kirkpatrick’e ayrıca Zyn ürünlerini anımsatan bir ifade kullanmaması gerektiği bildirildi.

Kirkpatrick, tütün devine karşı bir mücadele verdi ve bundan kısmen galip ayrıldı. Bu doğrultuda memecoin’deki “zyn” terimi kullanılmaya devam edecek ancak bazı değişiklikler olacak.

Kirkpatrick, “Zyncoin’in tamamen faaliyetlerini durdurmasını talep ettiler ve bu biraz sorunlu bir şey çünkü bu, bir sözleşmeye ve blockchain’deki coin’e bağlı durumda” dedi. ZynCoin kurucusu, “Bunun bir kapatma tuşu yok” dedi.

Philips Morris, Zyncoin’in merkeziyetsiz yapısını da göz önünde tutarak taviz verdi. Kirkpatrick bu sayede “$ZYN”, “ZynCoin”, “Zyncoin” ve “ZYNCoin” isimlerini kullanabilecek. Ancak bunun bir kripto para olduğu belli etmek için isimlerin başına “$” işareti koymak zorunda olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!