Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kava’nın 1 Nisan Şakası Kimseye Komik Gelmedi

Kava (KAVA), tesla ile ortaklık kurduğunu açıkladı ve ardından bunun 1 Nisan şakası olduğunu söyledi.

Kava, 1 Nisan tarihinde resmi Twitter hesabından Tesla araçlarında bundan sonra Kava altyapısı kullanılacağını belirten bir gönderi paylaştı.

Bu paylaşımın ardından önce %10 yükseliş yaşayan KAVA, bunun 1 Nisan şakası olduğunu belirten bir gönderi daha paylaşınca dakikalar içinde %12 düşerek yatırımcısını mağdur etti.

Gelen tepkilerin üzerinde ekip paylaştığı gönderileri kaldırdı. Tepki gösteren yatırımcıların bazıları Binance Ceo’su Changpeng Zhao’nun Twitter hesabını etiketleyerek Kava’yı “delist” etmesi gerektiğini söyledi. Bazıları ise Kava’nın bu paylaşımın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) şikayet ettiğini söyledi.Resim

Projenin yapmış olduğu bu harekete birçok Türk kripto para fenomeni de tepki gösterdi. Bunun bir dolandırıcılık olduğunu belirten de, artık bu projeyle hiç ilgilenmeyeceğini söyleyen de bulunuyor.

Ayrıca şakanın yapıldığı saatlerde coinglass verilerine göre ciddi bir tasfiye gerçekleşti. Önce short pozisyonları tasfiye olurken ardında büyük miktarda long pozisyonları tasfiye edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!