Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mart Raporu: Ether Madencileri 1.34 Milyar; Bitcoin Madencileri 1.21 Milyar Dolar Kazandı

Ethereum (ETH) blockchaininde çalışan madencilerin mart ayı boyunca elde ettiği toplam gelir, Bitcoin (BTC) madencilerininkinden 130 milyon dolar daha fazla oldu.

The Block tarafından aktarılan verilere göre ether madencileri, mart ayı genelinde toplamda yaklaşık 1.34 milyar dolar değerinde gelir elde ederek, bir önceki aya kıyasla yüzde 7,2 oranında daha fazla kazandı.

Bitcoin madencilerinin şubat ayındaki 1.06 milyar dolarlık toplam geliri ise mart ayında yüzde 14’lük artışla 1.21 milyar dolara yükseldi.

Ether madencileri, mart ayının sonlanmasıyla birlikte aylık toplam gelir bakımından bitcoin madencilerini arka arkaya on birinci kez geride bırakmayı başardı.

Bir yandan proof-of-stake’e (PoS) geçmeye hazırlanan Ethereum topluluğu, geçtiğimiz yılın ağustosunda EIP-1559 önergesini uygulamaya koymuştu. Bu uygulama mart ayında 118 bin 627 tane ETH’nin yakılmasını sağladı ve böylece Ağustos 2021’den beri yakılmış toplam ETH miktarı 2.05 milyona çıktı.

Bu sırada, Bitcoin blockchaininde yapılan işlemlerin dolar cinsinden değeri, ocak ve şubat aylarını geçerek 420.3 milyar dolara ulaştı. Bu sayı Ethereum blockchaini için 173.1 milyar dolar oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!