Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME Group, Kripto Para Yelpazesini Cardano ve Solana ile Genişletmeyi Düşünüyor

Şikago merkezli emtia borsası CME Group, kripto para yatırımcılarına yönelik sunduğu vadeli işlem sözleşmelerine çeşitlilik getirmeyi planlıyor.

CME’nin kripto paralarla ilgili çalışmalarını yöneten Payal Shah, bu hafta katıldığı bir etkinlik sırasında altcoinlere dayanan vadeli işlem sözleşmeleriyle ilgili bazı incelemeler yapmaya başladıklarını söyledi.

Shah’ın açıklamalarına göre CME Group, aralarında Solana (SOL) ile Cardano’nun (ADA) yer aldığı bir grup altcoini değerlendirmeye başladı.

Yatırımcılar, halihazırda CME Group’un hizmetlerini kullanarak Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) vadeli işlem sözleşmeleriyle işlem yapabiliyorlar.

Şikago’daki borsa, bu ürün yelpazesini genişletmeyi planlıyor. Ancak Shah’ın açıklamalarına göre bu yelpazenin genişleyip genişlemeyeceği, fiyat endeksi ve yasal düzenlemeler ile ilgili bazı sorunların giderilip giderilemediğine bağlı olacak.

CME Group, bitcoin ve ether sözleşmeleri için kullandığı fiyat endekslerinde beş farklı büyük borsadan veri çekiyor.

Shah’ın verdiği bilgilere göre CME Group’un daha farklı altcoinlere yönelik de hizmetler sunabilmesi için önce bazı yasal belirsizliklerin giderilmesi gerekecek.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), şu ana dek sadece bitcoin ile ether’ın menkul kıymet olmadığını ilan etti ve diğer kripto paralara yönelik belirsizlikler sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!