Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

VanEck: Bitcoin 4.8 Milyon Dolara Ulaşabilir

Yönetimi altında yaklaşık 82 milyar dolarlık varlığı bulunan yatırım şirketi VanEck, Bitcoin fiyatının, dolar gibi itibari paraların küresel rezerv varlığını kaybetmesi durumunda yaklaşık 5 milyon dolara ulaşabileceğini düşünüyor.

VanEck’in yetkilileri Natalia Gurushina ve Eric Fine, bitcoin ve altının küresel rezerv kaynağı olması durumunda fiyatlarının ne olabileceğini hakkında tahminlerini paylaştı.

VanEck’in paylaştığı analize göre, bitcoin’in küresel rezerv olma durumunda 1.3 ila 4.8 milyon dolar arasında işlem görecek.

Ayrıca şirket ABD’nin çok sık para bastığını ve bu sebeple insanların arzı sınırlı olan varlıklara yöneleceğini düşünüyor. ABD’de enflasyon nerdeyse %8’e ulaştı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin, küresel para ağını etkilediği belirtilen yazıda, birçok ülkenin Rusya’ya yaptırım uyguladığını ve bu yaptırımlar sonunda Rusya’nın ekonomik ilişkilerindeki istikrarının sarsıldığı belirtildi.

Şirket ayrıca altın fiyatın hakkında da tahminlerde bulundu. VanEck, genellikle bitcoin ile aynı şekilde enflasyondan korunduğu belirtilen altının, itibari paraların değer kaybetmesi durumunda gelecekte 1 ons altın fiyatının 31.000 dolara ulaşabileceğini söyledi.

ABD’li ünlü yatırımcı Cathie Wood’un yönettiği şirket ARK Investment Management, bir raporda bitcoin fiyatının 2030 yılına kadar 1 milyon doları geçebileceği öngörüsünde bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!