Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kazakistan, Astana Uluslararası Finans Merkezi’nde (AIFC) Kripto Para Borsaları İçin Bir Pilot Projeyi Test Etmeye Hazırlanıyor

Kazakistan, Astana Uluslararası Finans Merkezi’nde (AIFC) kripto para borsalarının kurulması ve işletilmesi için bir pilot projeyi test etmeye hazırlanıyor.

Kazakistan hükümeti, yaptığı bir açıklamada bankacılık hizmetlerinin kripto para birimi faaliyetlerini kolaylaştırmak için kullanılmasını önleyen mevcut mevzuatta değişiklikler yapıldığını duyurdu.

Yapılan değişiklikler fonların kaynağı, AIFC katılımcılarının faaliyetlerinin niteliği ve ilgili mali makamlarla işbirliği gibi konularda gerekli özen gösterilmesi halinde kripto para birimi faaliyetlerinin gerçekleştirilmesine izin verecek.

Hükümet açıklamada ayrıca Astana Uluslararası Finans Merkezi’nde (AIFC) kripto para borsalarının kurulması ve işletilmesi için bir pilot projeyi test edeceklerini söyledi. Pilot proje, kripto para borsalarının AIFC‘de yerel bankalar ve devlet kurumları ile iş birliği içinde çalışıp çalışamadığını gösterecek.

Kazakistan‘ın bankacılık dışı finans sektörünü geliştirmek ve Orta Asya için bir finans merkezi haline oluşturmak amacıyla 2018 yılında açılan AIFC‘de, şu anda 1.046 kayıtlı şirket bulunuyor.

Kazakistan, Çin‘deki baskıların ardından birçok madencinin operasyonlarını bölgeye taşımasıyla kripto endüstrisi için önemli bir bölge haline gelmişti. Ancak 2021 yılının sonuna doğru ülkedeki karışıklıklar nedeniyle yaşanan elektrik kesintileri madencilere zor zamanlar yaşatmıştı.

Kazakistan hükümeti, mart ayında ülkedeki kaçak operasyonlara karşı yürüttüğü mücadele kapsamında 106 kripto para madencisinin daha faaliyetine son verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!