Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kazakistan’da 106 Kaçak Kripto Para Madencisi Daha Yakalandı

Kazakistan hükümeti, ülkedeki kaçak operasyonlara karşı yürüttüğü mücadele kapsamında 106 kripto para madencisinin daha faaliyetine son verdi.

Yapılan resmi açıklamaya göre kaçak kripto para madencileri, ülkenin finans piyasalarını düzenleyen kurum ile diğer devlet kurumlarının ortak çalışmaları sonucunda tespit edildi.

106 kripto para madencisinden 55’i, yetkililer tarafından tespit edildikten sonra faaliyetlerine kendi rızasıyla son verirken, geriye kalan 51 madenciye çalışmayı bırakmaları yönünde yaptırım uygulandı. Hükümet, bu 51 madencinin vergi kaçırdığından şüpheleniyor.

Hükümet, kripto para madencilerine yönelik yürüttüğü incelemeler sonucunda ülkedeki önde gelen bazı isimlerin de madencilik sektöründe yer aldığını tespit etti.

Bunların arasında Kazakistan’ın kurucu cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in kardeşi Bolat Nazarbayev, Central Asian Electric Power Corp.’un yönetim kurulu başkanı Alexander Klebanov ve Kazakistan’ın en zengin isimlerinden Kairat Itegmenov yer alıyor.

Kazakistan’da gerekli ruhsatları almadan, izinsiz şekilde çalışan madenciler için şu ana dek 25 dava açıldı. Yetkili kurum yine bu incelemeler sonucunda toplamda 193 milyon dolar değerindeki yaklaşık 67 bin ekipmana el koydu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!