Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX, Dubai’nin Düzenlenmiş Sanal Varlık Lisansını Alan İlk Kripto Para Borsası Oldu

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan FTX, Dubai’den sanal varlık lisansı alarak Birleşik Arap Emirliklerindeki (BAE) varlığını artırıyor.

7 Mart tarihli basın bülteninde küresel açıdan büyüme planları kapsamında FTX Europe’u kurduğunu açıklayan FTX, 15 Mart tarihinde yayınlanan basın bültenine göre FTX Europe Dubai’den sanal varlık lisansı alarak bu alandaki ilk tam olarak düzenlenmiş kripto para borsası oldu.

FTX CEO’su ve kurucusu Sam Bankman-Fried Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, bu alanda Dubai’den lisans alan ilk ve şimdiye kadar tek olan borsa olduklarını açıkladı.

Bankman-Fried basın bültenine konuya ilişkin yaptığı açıklamada, FTX Europe’un bir parçası olarak Dubai’de bölgesel bir merkez kurmayı ve kripto alım-satım hizmeti vermeyi planladığını söyledi.

Ayrıca FTX CEO’su:

Dubai tarafından düzenlenmiş bir lisans almaktan dolayı gurur duyuyoruz. Böyle özel bir kategoride ilk onaylanmış başvuru sahibi olduğumuz için heyecanlıyız. FTX’in bu onay alması, dünya çapında alacağı diğer lisanslar için ön saflarda bulunacağının göstergesidir.

açıklamalarında bulundu.

Daha önce FTX,  ftx.com/eu alan adı altında Kıbrıs Finansal Piyasa Düzenleyicisi’nden (CySEC) onay aldığını duyurmuştu.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!