Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Altın Böcek” Peter Schiff’den Bitcoin’in (BTC) Yükselmesi İçin Gerekli Olan Senaryo

“Altın Böcek” lakaplı Peter Schiff, Bitcoin’in (BTC) yükselmesi için son zamanlarda güçlü bir korelasyon içinde olduğu NASDAQ endeksinin değer kazanmaya başlaması, altının ise değer kaybetmesi gerektiğini söyledi.

14 Mart tarihinde Twitter üzerinden yaptığı gönderi Bitcoin’in yükselmesi için gerekli olan senaryoyu paylaşan Bitcoin eleştirmeni ve karşıtı Peter Schiff, senaryonun gerçekleştiği durumda ise Bitcoin’e sahip olmanın gerekli olmayacağını söyledi.

Schiff, yaptığı paylaşımda Bitcoin’in yükselmeye başlaması için son zamanlarda güçlü bir korelasyon içinde olduğu NASDAQ endeksinin değer kazanmaya başlaması gerektiğini ve altın fiyatının ise değer kazanmak yerine düşmesi gerektiğini söyledi.

Bu senaryonun gerçekleşmesi için ABD Merkez Bankası’nın (Fed) ekonomiye zarar vermeden enflasyonu %2’ye düşürmeyi başarması gerektiğini dile getiren Schiff, bunun minumum faiz artırımları ve hükümet harcamalarında büyük kesintiler gerektirdiğini vurguladı.

Schiff ayrıca paylaşımın sonunda, “Ama bu senaryoda neden Bitcoin’e sahip olalım?” ifadelerine yer vererek olası senaryonun gerçekleştiği durumda Bitcoin’e sahip olmanın gerekli olmayacağını ifade etti..

Schiff, gün içinde daha önce yaptığı başka bir paylaşımla Bitcoin yatırımcılarını olası bir fiyat çöküşü konusunda uyarmıştı.

GameStop‘ın üst üste iki gün %15 değer kaybettiğini ve AMC‘nin %5,5 düştüğünü vurgulayan Schiff, bu doğrultuda çökecek bir sonraki varlığın Bitcoin olduğunu belirtmişti.

CoinGecko verilerine göre haberin kaleme alındığı sıralarda son 24 saat içinde %0,8 değer kaybeden Bitcoin, 38.707 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!