Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kısa Vadeli Bitcoin Yatırımcıları Uzun Vadeli Yatırımcılara Dönüşüyor -Glassnode

Kripto para araştırma ve veri analizi firması Glassnode’a göre, elinde kısa vadeli Bitcoin tutan adreslerin sayısı azalırken uzun vadeli bitcoin tutan adreslerin sayısı artıyor.

Glassnode’un 14 Mart tarihinde yayınladığı raporda, 6 aydan fazladır elinde bitcoin bulunduran hesapların sayısı düşmeye devam ettiğini belirtildi.

Glassnode raporunda şöyle bahsetti:

Kısa vadeli talebin az olmasına rağmen, “Hodl” etmek tercih olmaya devam ediyor. Kısa vadeli token’lar tüm zamanların en düşük seviyesinde. Bu durum tarihsel olarak ayı piyasasının şu anda gelmeyeceğini söylüyor.

Uzun vadeli kripto sahiplerinin, madencilik getirilerinin hacminden 7.6 kat daha büyük bakiyeye sahip olduğunu belirten Glassnode, bu durumun uzun vadede olumlu olduğunu söyledi.

Glassnode, geçtiğimiz haftalarda yaşanan düşüşlere rağmen kısa vadeli kripto yatırımcılarının satış yapmayarak uzun vadeliye dönüştüğünü belirtti.

Glassnode hazırladığı raporda, kısa vadeli kripto yatırımcılarının %82’isinin işleminin zararda olduğunu söyledi. Bu durumun ise kar edilmesini beklemek işlem yapılmadığını dolayısıyla hacmin düştüğünü ve ayı piyasasının ardından yaşanan olaylara benzettiğini açıkladı.

Geçen hafta borsalardan son beş yıldaki en büyük çıkış olan 31.130 bitcoin çıkışı yaşanmıştı. Glassnode’a göre bu çıkış bitcoin’in artan itibarını gösteriyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!