Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX, FTX Europe’u Kurarak Küresel Genişlemesini Arttırıyor

Dünyanın en popüler kripto para borsalarından biri olan FTX,  FTX Europe’u kurduğunu ve ftx.com/eu alan adı altında Kıbrıs Finansal Piyasa Düzenleyicisi’nden (CySEC) onay aldığını duyurdu.

7 Mart tarihli basın bültenine göre FTX, küresel açıdan büyüme planları kapsamında FTX Europe’u kurduğunu açıkladı. FTX’in kurmuş olduğu FTX Europe’un, Avrupa’da ve Orta Doğu’da genişleme düşüncelerinin bir parçası olduğunu söyleniyor.

Merkezi İsviçre olan FTX Europe, Avrupa’nın şimdilik bazı bölgelerinde uygun lisanslara sahip bir yatırım firması aracılığıyla müşterilerine FTX hizmetlerini sunmaya başlayacak. Bu bölgelerdeki kullanıcılar, FTX hizmetleri kapsamında kripto para ticareti yapabilecekler.

İsviçre merkezinin dışında ek bir merkezi de Kıbrıs’ta kuracaklarını açıklayan şirket, regülatörler tarafından gelecek düzenlemeler için ciddi miktarda para ayıracaklarını duyurdu.

Yatırım firmaları için oldukça itibarlı yargı yetkisine sahip olan Kıbrıs, Avrupa Birliği ülkeleri haricinde üç ülkeye daha hizmet verilmesini sağlıyor.

FTX CEO’su ve Kurucusu Sam Bankman-Fried konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

Avrupa’ya hizmet verebilmek adına başlatmış olduğumuz operasyondan dolayı heyecan duyuyoruz. Büyümemiz devam ederken sürekli olarak yeni fırsatlara bakıyoruz. Girdiğimiz her ülkenin lisansladığı ve düzenlediği bir borsa olmak istiyoruz. İnsanların güvenli bir şekilde kripto para ticareti yapabilmesi uygun bir ortam sağlamak adına Avrupa’daki regülatörlerle etkileşim halinde olacağız.

dedi.

CySEC’in FTX’e verdiği onay sayesinde, şirket birçok ülkede hizmet sunabilecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!