Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pakistan Merkez Bankası Valisi: Kriptonun Pakistan İçin Faydadan Çok Zararı Bulunuyor

Pakistan Merkez Bankası (SBP) Valisi Reza Baqir, bir festivalde yaptığı konuşmada kripto paraların çok risk taşıdığını ve zararları bulunduğunu belirtti.

SBP Valisi Baqir, “13. Karaçi Edebiyat Festivali” kapsamında gerçekleştirilen 6 Mart tarihli panelde, kripto para birimleri konusundaki tutumunu tekrarlayarak kriptonun Pakistan için faydadan çok zararı olduğunu söyledi.

Konuşması sırasında kriptonun arkasındaki teknolojinin “kesinlikle yararlı” olduğunu ve dünyanın mevcut finansal sorunlarının çoğunu çözme potansiyelinin bulunduğunu dile getiren Baqir, ancak her yeni şeyin faydaları ve riskleri olduğunu sözlerine ekledi.

Her yeni şeyin bazı faydaları ve riskleri vardır. Özellikle Pakistan’da kripto para kullanımıyla ilgili faydaların risklerden ağır basıp basmadığı konusunda bir karar vermek ve dengeyi değerlendirmek düzenleyicilerin görevidir.

Ayrıca kripto para birimlerindeki görünürlük eksikliğini sorgulayan Baqir;

Düzenleyicilerin veya bir kolluk kuvvetlerinin, işlemleri kimin ve hangi amaçla yaptığı konusunda görünürlük sahibi olmasının hiçbir yolu yoktur. Bu nedenle kripto para birimlerinin dünya çapında insan hakları ihlalleri, insan kaçakçılığı, kara para aklama ve diğerleri dahil olmak üzere birçok kötüye kullanımı bulunuyor.

dedi.

SBP’nin öncelikli hedefinin finansal katılımı teşvik etmek olduğunu ve böylece finansal sistemin kötüye kullanımını sınırlayabileceğini söyleyen Baqir, bu hedefin Pakistan Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) “gri listesinde” yer almasıyla daha önemli bir hale geldiğini belirtti.

Pakistan’da şu an için yasa dışı olmayan kripto para birimleri, 2018 yılından beri birçok kara para aklama ve terör suçlarını finanse etme iddiasıyla izleniyor. Ülkede sektöre artan ilgiyle birlikte kripto para ticareti ve madenciliğinde bir patlama yaşanırken FATF sektörün düzenlenmesi yönünde hükümete çağrıda bulunuyor.

Geçtiğimiz aylarda kripto para birimlerinin faydadan çok risk taşıdığını ancak merkez bankasının gelecekteki olası para birimleri hakkında bir anlayış geliştirmek için çalıştığını belirtti

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!