Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Polygon (MATIC) Ağı İçin Para Yatırma ve Çekme İşlemlerini Geçici Olarak Durdurdu

Dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, Polygon ( MATIC ) ağı için para yatırma ve çekme işlemlerini geçici olarak duraklatacağını duyurdu.

Binance, 15 Mart Salı günü erken saatlerde yaptığı paylaşımda ağ genelinde sorunlar yaşayan Polygon ağı için para yatırma ve çekme işlemlerini geçici olarak duraklatacağını duyurdu. Paylaşımda, ağ kararlı hale geldiğinde para yatırma ve çekme özelliklerinin yeniden açılacağı belirtildi.

Ethereum katman-2 ölçeklendirme çözümü olan Polygon, 11 Mart tarihinde önemli bir yükselmenin ardından ağın üç katmanının fikir birliğine (konsensüs) varamadığından şüphelenilen bir hata nedeniyle kesintilere uğramıştı.

Polygon geliştirici hesabı, Binance’in duyurusunun ardından Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda hata sorununun çözüldüğünü ve ağın kararlı olduğunu belirterek Binance’in şu anda düğümlerini (node) yükselttiğini ve verileri senkronize ettiğini, dolayısıyla geçici olarak işlemleri durduğunu açıkladı.

Poligon ağı, her biri farklı bir amaca hizmet eden üç katmandan oluşur. Ethereum katmanı akıllı sözleşmeler yürütürken Bor katmanı blok oluşturmaya yardımcı olur. Üçüncü katman olan Heimdall‘da yaşanan hatanın, farklı Heimdall doğrulayıcılarının zincirin farklı versiyonlarında olmasına ve böylece 2/3 fikir birliğine varılamamasına neden olduğu açıklanmıştı. Polygon ekibi tarafından da bildirilen birkaç saatlik kesinti beklenirken 11 saatten fazla süren bir kesintinin yaşanması birçok proje ve yatırımcı için endişe kaynağı olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!