Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna Hükümeti, FTX ve Everstake Ortaklığıyla Bir Kripto Bağış Web Sitesi Başlattı

Ukrayna hükümeti, ülkeye yardım etmek amacıyla kripto bağışı göndermek isteyen kişiler için kripto para borsası FTX ve staking platformu Everstake ortaklığıyla bir kripto bağış web sitesi başlattı.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı Alex Bornyakov, 14 Mart tarihinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda FTX ve Everstake ortaklığıyla bir kripto bağış web sitesi olan “Aid For Ukraine” platformunu başlattıklarını duyurdu.

Kripto, kullanım kolaylığı sayesinde gerçek bir hayat kurtarıcı olduğunu kanıtladı. Ukrayna hükümeti olarak kripto bağışlarını daha da kolaylaştırdık. FTX ve Everstake ile birlikte, Ukrayna’yı kurtarmak için kripto bağışlayabileceğiniz bir web sitesi olan “Aid for Ukraine” platformunu duyuruyoruz.

Platform, daha önce Ukrayna hükümeti tarafından Twitter üzerinden paylaşılan cüzdan adreslerini bir araya getiriyor. Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), Polkadot (DOT), Solana (SOL), Dogecoin (DOGE), Monero (XMR), Icon (ICX) ve Neo (NEO) kripto para birimleri bağışlarını kabul eden platforma, şu ana kadar 200 milyon dolarlık hedefin %24‘üne eşdeğer 48 milyon doların üzerinde kripto bağışında bulunuldu.

Platform aracılığıyla elde edilen fonlar, Ukrayna Ulusal Bankası‘na gönderilerek ülkenin silahlı kuvvetlerini ve insani yardım programlarını desteklemek için mühimmat ve ihtiyaçlar için kullanılacak.

Ukrayna ayrıca merkez bankası aracılığıyla çeşitli itibari para birimi bağışlarını kabul ediyor.

Platformun, küresel kripto topluluğunun ve geleneksel finansal sistemin birlikte nasıl çalışabileceğini gösterdiğini söyleyen Solana Labs kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, sistemin nasıl işlediğini anlattı.

DAO’ya yapılan kripto bağışları on-chain üzerinde depolanır ve yönetilir, daha sonra merkezi bir borsa olan FTX’e aktarılır ve SWIFT aracılığıyla Ukrayna hükümetine gönderilen dolar karşılığında satılır.

Ukrayna, Rusya’nın 24 Şubat tarihinde özel operasyonlar başlatmasından bu yana devlete ait kripto cüzdanları aracılığıyla 108 milyon doların üzerinde kripto bağışı toplamanın yanı sıra birçok büyük kripto para borsasından da bağış aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!