Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Bahreyn Merkez Bankası’ndan (CBB) Küresel Bir Kripto Varlık Servis Sağlayıcı Lisansı Aldı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Bahreyn Merkez Bankası’ndan (CBB) küresel bir kripto varlık servis sağlayıcı lisansı aldı.

14 Mart tarihinde yapılan resmi açıklamalara göre Binance, Bahreyn Merkez Bankası (CBB) tarafından Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC) aracılığıyla verilen Orta Doğu’daki ilk kripto varlık servis sağlayıcı lisansı sayesinde ülkede tamamen düzenlenmiş hizmetler sunacak.

Lisans, Binance’in ülkedeki müşteriler için alım satım, saklama ve portföy yönetimi dahil olmak üzere kripto hizmetleri sunmasına olanak tanıyacak. Geçtiğimiz aralık ayında Bahreyn‘de faaliyet göstermek için geçici bir lisans alan Binance, onay ile birlikte tam bir lisansa sahip oldu.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), konu ile ilgili;

Bahreyn’den alınan lisans, dünya çapında tam lisanslanma ve düzenlemelere tabi olma yolculuğumuzda bir kilometre taşıdır.

açıklamasına yer verdi.

Bahreyn Merkez Bankası (CBB) Başkanı Rasheed Al Maraj ise bankanın “yeniliği ve en iyi uygulamaları mümkün kılan küresel trendlerle uyumlu regülasyonlar geliştirdiğini” söyledi.

Binance, lisans sayesinde yerel düzenlemelere uyarken küresel yetki alanlarında genişleme çabalarına devam edebilecek. CZ, geçtiğimiz hafta Binance’in tüm ekonomik sektörlerdeki bir yada iki geleneksel işletmeye yatırım yaparak bu şirketleri kripto sektörüne çekme planları olduğunu söylemişti.

 

Orta Doğu’daki diğer ülkeler arasında en kripto dostu ülkelerden biri olan Bahreyn, ocak ayında ülkenin merkez bankası CBB aracılığıyla JP Morgan‘ın kripto ödeme sistemi Onyx‘in denemelerini başarıyla tamamlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!