Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Kripto Harici Platformlara Yatırım Yapmaya Devam Edecek

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in, kripto harici platformlara yatırım yaparak kripto paralara karşı benimsenmeyi artırmayı planladığı düşünülüyor.

10 Şubat tarihinde Koin Bülteni tarafından yapılan habere göre Binance, 104 yıllık dergi ve dijital yayıncı olan Forbes’e 200 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıklamıştı.

 

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), 9 Mart tarihinde Financial Times’a verdiği röportajda, kripto haricinde başka iş sektörlerinden bir ya da iki firmaya yatırım yapmayı planladığını söyledi. CZ ayrıca, bu yatırımların asıl amacının yatırım yaptığı firmaları kripto sektörüne çekebilmek olduğunu açıkladı.

The Block’s verilerine göre 2022 yılının şubat ayında Binance, 423 milyar doların üzerinde kripto ticaret hacmi gerçekleştirdi ve bir önceki aya göre yaklaşık %15 düşüş yaşadı. CZ’nin açıklamasına göre şirket gelirinin %90’ı bu işlemlerden alınan komisyonlardan geliyor.

CZ verdiği röportajda, “Binance başka platformlara yatırım yapmaya çalışırken bir yandan da regülasyonlarla uğraşıyor.” dedi.

Binance yakın zamanda, MX Global ile anlaşarak Malezya’da tekrardan ticaret imkanı sunabileceğini açıklamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!