Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2010 Yılından Bu Yana Hareketsiz Olan 489 BTC’lik Bitcoin Cüzdanı Yaklaşık 11,5 Yılın Ardından Aktif Hale Getirildi

Whale Alert verilerine göre 2010 yılından (Satoshi dönemi) bu yana hareketsiz bulunan 489 BTC’lik Bitcoin cüzdanı yaklaşık 11,5 yılın ardından aktif hale getirildi

Kripto cüzdan hareketlerini izleyen Whale Alert, Twitter üzerinden 10 Mart tarihinde yaptığı paylaşımda 2010 yılından bu yana hareketsiz olan ve içinde 489 BTC bulunan Bitcoin cüzdanının yaklaşık 11,5 yıl sonra aktifleştirildiğini bildirdi.

Bitcoin’in 0.1 dolar olduğu 2010 yılında 50 dolar değerinde olan 489 BTC’lik cüzdan, CoinGecko verilerine göre Bitcoin’in 39.313 dolardan işlem gördüğü haberin kaleme alındığı sıralarda yaklaşık 20 milyon dolar değerinde bulunuyor.

Toplam 489 Bitcoin barındıran cüzdan, Glassnode’un kategorizasyonuna göre “yunus” sınıfına giriyor. Duymaya alışkın olduğumuz ‘balina’ terimi ise içinde en az 1.000 BTC barındıran cüzdanlar için kullanılıyor.

Cüzdanın harekete geçmesinin ardından sosyal medya kullanıcıları, cüzdan sahibinin bunca zaman sonra cüzdanın şifresini hatırlamış olabileceği yönünde spekülasyonda bulundu. Kullanıcıların bir kısmı bilgisayar korsanları tarafından yapılan birkaç girişimden sonra adresin saldırıya uğradığını düşünürken bazıları ise kullanıcının bunca yıldır hapiste olabileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!