Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Malezya’da Tekrardan Hizmet Sunacak

Dünyanın en popüler kripto para borsası Binance, MX Global ile anlaşarak Malezya’da tekrardan ticaret imkanı sunacak.

Ortaklığın asıl amacının regülatör onayı almanın zor olduğu ülkelerde ticaret imkanı sunabilmek olduğu düşünülüyor. Binance, Malezya tarafından düzenlenmiş olan kripto para borsası MX Global ile ortak olduğundan ülkede tekrardan varlık gösterebilecek.

Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu (SC) tarafından lisanslanmış olan MX Global’in büyük hissesini alan Binance, kripto para piyasasının önemli bir hacmine sahip olan Malezya’da ve Güneydoğu Asya bölgesinde kripto pazarını büyütmeyi hedefliyor.

MX Global’in ise pazarını genişletmek ve Güneydoğu Asya bölgesindeki kripto para borsaları arasında lider olmak için ortaklık kurduğu tahmin ediliyor.

Binance’in son zamanlarda kurduğu ortaklıklar nerdeyse aynı sebeplerden gerçekleşiyor. Yasal uyumluluk gereksinimlerini azaltacağı düşüncesiyle bölgedeki düzenlenmiş kurumlara ortaklık kurarak varlık gösteriyor. Binance geçtiğimiz yıl temmuz ayında Tayland’da faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldıktan sonra benzer bir strateji izleyerek bu yıl ocak ayında Tayland’daki kripto para borsası Gulf Energy Development ile ortaklık kurmuş ve Tayland pazarına geri dönmüştü.

Binance’in Malezya’daki hizmetleri, Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu (SC) tarafından yasalara uymadığı yönünde uyarı alarak geçtiğimiz yıl temmuz ayında kısıtlanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!