Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Parlamentosu, MiCA’yı Oyladı: Tartışmalı Madde Reddedildi

Avrupa Parlamentosu, kripto para piyasasına getirilecek yasal düzenlemelerle ilgili MiCA mevzuatını oyladı. Proof-of-work mekanizmasıyla işleyen kripto paraların kullanımının yasaklanabileceği yönündeki madde reddedildi.

Avrupa Parlamentosu tarafından 28 Şubat tarihinde düzenlenmesi beklenen fakat bazı tartışmalı maddeler yüzünden 14 Mart tarihine ertelenen MiCA mevzuatının oylaması gerçekleştirildi. Avrupa Parlamentosu’nun Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi üyeleri, MiCA’nın AB içinde proof-of-work mekanizmasıyla işleyen kripto para birimlerini etkin bir şekilde yasaklayabilecek maddeye karşı oy kullandı.

Berlin merkezli DeFi şirketi Unstoppable Finance’in yöneticisi Patrick Hansen, Avrupa Parlamentosu’nun yasa tasarısını 32 oya karşılık 24 oy alarak reddettiğini söyledi.

Bu nedenle MiCA’nın kabul edilen halinde, PoW madenciliğine doğrudan veya dolaylı herhangi bir yasak bulunmuyor. Ancak yasaya göre, kripto para madenciliği 2025 yılının ocak ayına kadar hala “sürdürülebilir” hale gelmemiş olursa Avrupa şirketleri ve hükümetler desteklerini çekebilir.

Avrupa Parlamentosunda üyeler bir yasayı veto etmek için %10’luk kısım olsalar bile yetiyor. Bu sayede PoW mekanizmasıyla işleyen kripto paraların yasaklanmayacağı yönündeki yasayı veto edebilirler ancak birçok yorumcuya göre bu sonucu değiştirmeyecek ve MiCA’nın tekrar ertelenmesine sebep olacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!