Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kayıp Bitcoin’ler Artık Geri Getirilebilecek Mi?

Blockstream CEO’su Adam Back, firmanın şu an için kayıp Bitcoin’lerin geri getirilebileceği bir yöntem üzerine çalışmakta olduğuun itiraf etti.

Berlin içerisinde düzenlenen Lightning Konferans etkinliğinde konuşan CEO, Blockstream’in Green Wallet isimli projesini tanıttı. Bu yılın Mart ayında piyasaya sürülen ve çoklu imza gibi güvenlik özelliklerine sahip olan cüzdan, aslında iki unsurdan oluşmakta ve bunların birisi kullanıcının cüzdanında, diğeri ise şirketin sunucularında korunmakta ve cüzdan kaybolsa veya çalınsa bile güvenliği sağlamakta.

Ancak bu yine de kullanıcının kendi özel anahtarını kaybetmesine rağmen cüzdana erişilebileceği anlamına geliyor. Back, bu durumu kullanıcıların kripto para birimlerinin bir borsada tutulmasından yola çıkarak örneklendirdi. Eğer giriş şifresi kaybolursa bu müşteri hizmetleri aracılığıyla kimlik tespiti yapılarak yeniden elde edilebilir.

Bu şu an için Green Wallet’in desteklediği bir durum değil ancak Back firmanın ek bir doğrulama seçeneği opsiyonu düşündüğünü vurguladı ve böyle bir durumda da şifreyi geri getirme üzerine çalıştıklarını ifade etti.

Tabii ki kaç kullanıcının Bitcoin özel anahtarını bir şirketin sunucusunda tutmak isteyeceği ise başka bir merak konusu oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment