Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Bir Bitcoin ETF Başvurusu Yapıldı – Uzman İsim Dikkat Çekti!

Kripto para piyasasının belki de en büyük beklenti içerisinde girdiği olaylardan birisi kesinlikle Bitcoin ETF‘si olarak bilinmekte. VanEck söz konusu başvuruyu onaylatmaya en yakın şirket olarak görülse de, ne yazık ki SEC tarafından buna da yeşil ışık yakılmamıştı.

SEC tarafından yayınlanan bildiride başvurunun 15 Ekim tarihinde Kryptoin Bitcoin ETF Trust tarafından yapıldığı ve bunun New York Menkul Kıymet Borsası ARCA üzerinden listelenmek istediği belirtildi. ETF ürününün gerçek yatırımcıların Tröst’ün işlem ücretlerinden daha düşük bir miktarla gerçek Bitcoin piyasasından BTC alıp satabilmesi için piyasaya sürülmek istendiği belirtildi.

Şirket elindeki BTC’leri CME’nin Bitcoin referans oranına göre işleme koyacak ve fiyat buna göre belirlenecek. Bitcoin ETF’sinin onaylanması durumunda ise kripto paraların ismi verilmeyen bir üçüncü parti depolama servisinde tutulacağı ve sigortalanacağı da vurgulandı.

Ünlü Altın Yatırımcısı Kadroda

Başvurunun bir diğer önemli detayı ise Kryptopin’in eski Dünya Altın Konseyi Başkanı Jason Toussaint’i de ekibinde bulunduruyor olması oldu. Jason, dünyanın en büyük altın ETF’lerinden birisi olan SPDR Gold Shares’in eski varlık yöneticisiydi ve geleneksel finans sektöründe inanılmaz bir ün ve saygıya sahip.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment