Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kayıt Dışı Borsa İşleten Poloniex SEC ile Anlaşıp 10.4 Milyon Dolar Ödemeyi Kabul Etti

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para şirketi Poloniex LLC’ye “kayıt dışı bir online dijital varlık borsası işlettiği” için para cezası kesildiğini ve şirketin 10 milyon dolardan fazla ödeme yapacağını açıkladı.

SEC tarafından pazartesi günü yapılan açıklamaya göre eskiden Circle’a bağlı olan Poloniex’in, Temmuz 2017-Kasım 2019 tarihleri arasında menkul kıymet olarak nitelendirilen kripto paraların alım-satımına aracılık ettiği tespit edildi.

ABD’de menkul kıymet borsası olarak kaydı bulunmayan şirketin, bu sebeple borsalar kanununun ilgili bölümünü ihlal etmiş olduğu açıklandı.

2014’te kurulan Poloniex, SEC ile yaptığı anlaşma doğrultusunda yaklaşık 8.4 milyon doları tazminat, 403.995 doları faiz, 1.5 milyon doları para cezası olmak üzere toplamda yaklaşık 10.4 milyon dolar ödeme yapacak.

SEC, “menkul kıymet” olarak nitelendirilebilecek kripto paraların işlemleri” yüzünden Poloniex’e karşı Aralık 2017’de şikayetçi oldu. Borsayla ilişiğini 2019’da koparan Circle, Haziran 2021’de yaptığı SEC bildiriminde Poloniex’in SEC ile anlaşmaya varabilmesi için 10.4 milyon dolar para ayrıldığını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!