Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’ın Rezervi, Bu Rapora Göre 62 Milyar Dolarlık USDT’yi Desteklemeye Yetiyor

Cayman Adaları merkezli denetim şirketi Moore Cayman, USDT’nin üreticisi Tether Holdings Limited’ın rezervindeki varlıkların toplam değerinin 30 Haziran 2021 itibarıyla 62.7 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Tether Holdings Limited’ın aktiflerinin toplam değerinin, pasiflerininkini geride bıraktığını açıklayan Moore Cayman, yaptığı inceleme sonucunda, “Tether’ın ürettiği dijital varlıklar için tuttuğu rezervin büyüklüğü, bu dijital varlıkları geri satın almak için gereken miktarı aşıyor.” açıklamasını yaptı.

Şirketin 62.773.190.075 dolarlık rezervinin 30.8 milyar doları finansman bonoları ile mevduat sertifikalarından, 6.2 milyar doları nakit & banka mevduatından, 1 milyar doları ters repo anlaşmalarından, 15.2 milyar doları hazine bonolarından, 2.5 milyar doları güvence altına alınmış borçlardan, 4.8 milyar doları özel sektör borçlanma araçlarından, 2 milyar doları ise dijital tokenlar da dahil olmak üzere “diğer yatırımlardan” oluşuyor.

En büyük stablecoin olan USDT’nin üreticisi Tether, bu yıl New York Başsavcılığı ile anlaşmaya vardıktan sonra daha şeffaf bir politika izlemeye başladı ve mart ayında 2018’den sonra bir ilke imza atıp rezervlerini incelettirdi.

Tether CTO’su Paolo Ardoino, bugün yayımladıkları rapor hakkında şunları söyledi:

“Sektörün öncüsü olarak, şeffaflığın ve mesuliyetin önemini anlıyoruz. Moore Cayman’ın görüşlerine (dayanan rapor), Tether’ın dayanağının tam olduğunu doğrular nitelikte. İnovatif ürünlerimize duyduğumuz güven, likiditeye ağırlık verilmiş sağlıklı ve muhafazakar portföyümüze dayanıyor.”

Şirketin en büyük rakiplerinden olan Circle, temmuzun ortasında kendi ürettiği stablecoin olan USDC’nin rezervlerini açıklayıp, bunların %61’inin nakit ve nakit benzerleri ile desteklendiğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!