Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’ın Şubat Ayındaki Dolar Rezervleri Açıklandı

USDT’nin üreticisi Tether, New York’taki soruşturmanın ardından şirket rezervleriyle ilgili bir değerlendirmeden geçti. Tether, USDT üretmek için kullandığı rezervleri en son 2018 yılında denetlemişti.

Tether’ın şubat ayı genelindeki rezervleri, Moore adlı bir denetim firması tarafından incelendi. Cayman Adaları’nda bulunan firma, Tether’ın 28 Şubat itibarıyla yönetimi altında bulunan varlıkların toplam değerini 35.276.327.156 dolar olarak açıkladı.

Tether’ın geçen ay sirkülasyondaki 35 milyar dolarlık USDT’yi desteklemeye yetecek kadar rezervi olduğu onaylandı.

tether-usdt-moore-rezerv

Mart için bir tasdikname daha gelecek

Tether ve Bitfinex, New York Başsavcılığının 2018’de başlattığı soruşturmanın geçen ay kapandığını duyurdu. New York’tan men edilen ve para cezasına çarptırılan Tether, yönetimindeki rezervlere ilişkin belirli periyotlarla rapor yayımlayacak.

Tether ve Bitfinex Genel Danışmanı Stuart Hoegner, şirketin bu soruşturma sonrasında “daha şeffaf bir şekilde çalışmaya kararlı olduğunu” söyledi. Rezervlerine ilişkin 2018’den beri açıklama yapmayan Tether için mart ayında da bir tasdikname yayımlanması bekleniyor.

Diğer stablecoinler ile aynı seviyede

Rezervlere dair hazırlanan tasdikname, sıradan bir denetim raporu kadar kapsamlı değil. Ancak CoinDesk’ten Nikhilesh De’nin haberine göre şu ana dek hiçbir stablecoin üreticisi kapsamlı bir denetimden geçmedi.

USDT için izlenen mevcut politikanın, şeffaflık bakımından GUSD’nin, PAX’in veya USDC’ninkinkinden farksız olduğu aktarılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!