Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME Group Mikro Bitcoin Vadelilerini Duyurdu

Dünyanın en büyük türev borsalarından CME Group, 3 Mayıs’ta Bitcoin için ‘mikro’ vadeli sözleşmelerin açılacağını duyurdu. Bu sözleşmelerde dayanak varlık olarak bir adet tam Bitcoin’in onda biri kullanılacak.

Bu yıl vadeli Ethereum işlemlerini başlatan CME Group, Bitcoin için yeni bir enstrüman hazırlıyor. Açılacak yeni sözleşmeler hem kurumsal hem kalifiye bireysel yatırımcılar tarafından alınıp-satılabilecek.

Bitcoin’in onda biri kullanılacak

2017’de açılan vadeli Bitcoin sözleşmelerinin her birinde dayanak varlık olarak 5 adet Bitcoin kullanılıyor. 3 Mayıs itibarıyla işlem görecek mikro sözleşmelerin her birinin değeri, bir Bitcoin’in onda birine denk olacak.

CME Group Alternatif Yatırım Ürünleri Global Müdürü Tim McCourt, kurumsal yatırımcının kripto paralara duyduğu talebin 2017’den beri büyüdüğünü, bu talebin bir kısmının bunun gibi küçük ölçekli sözleşmelere yönelik olduğunu söyledi.

Borsanın açıklamasına göre CME Group’ta yılbaşından beri yaklaşık 69.000 BTC’ye denk 13.800 sözleşme açıldı. Aynı süreç içerisinde 38.400 ETH’e bedel 767 Ether sözleşmesi alınıp satıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!