Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yerli Yatırımcı Dolar Yükselirken Kripto Paraya Yöneldi

Dolar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından gelen atama haberinin ardından Türk lirası karşısında 8,4443 seviyesine kadar yükseldi. Kripto para piyasalarında Türk lirasıyla yapılan işlemlerin hacmi, bu yükseliş sırasında büyüme gösterdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkan yardımcısı, Murat Çetinkaya’nın Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alınmasının ardından Mustafa Duman oldu. Yükselişe geçen dolar/TL paritesi, bugün TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun demeçleriyle inişe geçti.

Kavcıoğlu, “2023 yılında enflasyonu %5’e indirmek (için) … kararlı ve azimli bir tutum içerisinde” olacaklarını açıkladı.

USDT/TRY paritesinin hacminde büyüme

BtcTurk PRO’daki USDT/TRY hacmi dün, 22 Mart’tan beri görülmüş en yüksek sayı olan 70 milyonun üstüne çıktı. Piyasalar, 22 Mart’ta Naci Ağbal’ın görevden ayrılmasına tepki vermişti. Bugünkü hacim, şimdiden 50 milyona ulaştı.

21-22 Mart’takine benzer bir tabloyu Binance’te görmek mümkün. 29 Mart’ta Türk lirası paritesinde 93 milyon USDT’lik hacim kaydedilirken, bugün için 80 milyona dayanılmış durumda. BtcTurk PRO’da olduğu gibi, Binance’te de günlerdir bu gibi sayılar görülmüyordu.

binance-usdt-try-hacim-borsa

Milyar dolar seviyesi yeniden geçildi

Hacimdeki büyüme, tek bir parite ile sınırlı değil. CoinGecko verilerine göre Paribu’nun 24 saat içinde elde ettiği toplam hacim, bugün yeniden 1 milyar doların üstüne çıktı. Borsa bu sayıları en son 21-22 Mart tarihlerinde görmüştü.

BtcTurk PRO’nun yarım milyar dolara yaklaşan hacmi de son günlerin en yüksek sayısını temsil ediyor.

paribu-hacim-kripto-para-
Paribu’nun 14 güne yayılan günlük ticaret hacmi (CoinGecko’ya göre)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!