Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Bakandan Regülasyon Açıklaması: Öncelik Stablecoinler

Birleşik Krallık Mali Hizmetler Bakanı, ülkedeki kripto para regülasyonlarında önceliğin stablecoinler olacağını açıkladı. Bu kararın, özel sektördeki rekabeti korumak adına alındığı ifade edildi.

Mali Hizmetler Bakanı John Glen, bugün katıldığı konferansta kripto para regülasyonları hakkında konuştu. “Rekabet açısından risk teşkil edebilecek unsurları yönetmeliyiz.” diyen Glen, özel şirketler tararından geliştirilen ve genelde bir veya birden fazla itibari paraya sabitlenen stablecoinlerin üstünde durdu.

“Bazı firmalar sektörü domine edebilir”

John Glen, kendi dijital parasını geliştiren bazı büyük firmaların, küçük firmaları “domine edebileceğini” söyledi. Önceliklerinin, rekabeti korumak adına stablecoinleri regüle etmek olacağını belirten Glen, kripto para piyasasının bütününü kapsayacak mevzuatın daha ileri bir tarihte hazırlanabileceğini açıkladı.

Facebook ve ortakları tarafından geliştirilen Diem (eski adıyla Libra) gibi projeler, Avrupa genelindeki birçok kurumu harekete geçirdi. Avrupa Merkez Bankası bu yıl, özel şirketlerce geliştirilen dijital paralara karşı veto yetkisi alabilmek için adım attı.

“Bu fırsat elimize bir kere geçer”

Mali Hizmetler Bakanı dağıtılmış defter teknolojisinin (DLT) önemini vurgularken, Birleşik Krallık’ın bu alanda atılacak yenilikçi adımları önlemeyeceğini söyledi. Reuters’a göre bu yönde yapılacak çalışmaların, mali hizmetlerde büyük “iyileştirmelere” yol açabileceği ve bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!