Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kazakistan Merkez Bankası Bitcoin ve Diğer Kripto Paraları Yasaklamak İstiyor

Kazakistan Ulusal Bankası başkanı, Avrupa ülkesinde kripto para ticaretini ve madenciliğini yasaklamak istediğini söyledi.

Sputnik News’e konuşan Daniyar Akishev, merkez bankasının kripto paralara karşı “çok tutucu bir yaklaşım” izlediğini ve “son derece sert kısıtlamalar” aradığını belirtti.

Bu amaçla Rus hükümetinin haber sitesine, tüm kripto para borsalarını yasaklamak ve vatandaşların yasal paraları herhangi bir kripto paraya dönüştürmelerini önlemek istediğini söyledi.

Ayrıca Sputnik’e yaptığı bir açıklamada, Kazakistan sınırları içinde kripto para madenciliğini yasaklamak istediğini söyledi:

“Ulusal piyasa ile ilgili riskleri en aza indiriyoruz. Ancak, bu pazarın sınır ötesi pazarda kontrolünü sağlamak için merkez bankalarının hiçbiri bu araçlara sahip değil. Bu nedenle, en azından bu riski ulusal para üzerinden önlemeliyiz.”

Banka ve diğer devlet kurumları, kripto paraların “kara para aklama ve vergi kaçakçılığı için ideal bir araç” olduğuna inanıyor.

Başkanın sözlerine rağmen şu anda Kazakistan’da kripto para kullanımının engellenmesini amaçlayan herhangi bir düzenleme, kanun veya tahvil bulunmuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment