Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Büyük Kripto Para Borsalarından Huobi Güney Kore’de Açılış Yaptı

Huobi Güney Kore’de resmi olarak açıldı. Platform bu aşamada 100 kripto para ve 208 piyasa üzerinden ticaret yapma imkanı sunuyor. Borsa aynı zamanda yatırımcıların hatası olmadan yaşanan para kaybı gibi durumlarda para iadesi yapabilmek için yatırımcı koruma fonuna ve programına da sahip.

Huobi Kore Açıldı

Pekin merkezli kripto para ticaret platformu Huobi’ye bağlı Huobi Kore, 30 Mart’ta resmi olarak açılış yaptı.

Huobi Kore platformunda 100 adet koin ve 208 adet farklı piyasa bulunacak. Bu piyasalardan 33’ü USDT piyasası, 98’i BTC piyasası, 77’si ise ETH piyasası.

Yapılan açıklamaya göre borsa, müşterilere ait paraların %98’ini donanım cüzdanlarında saklıyor. Borsanın dahili güvenlik prosedürleri de daha sıkı hale getirildi. Zdnet tarafından yayınlanan yazıya göre Huobi Kore: “Depoya ulaşmak için birkaç farklı kişinin birlikte doğrulama yapmasını gerektiren karmaşık güvenlik prosedürleri ekledik” şeklinde açıklama yaptı. Borsa yatırımcı fonuyla ilgili ise şu açıklamayı yaptı:

“Aynı zamanda bir yatırımcı koruma fonu oluşturuyor ve yatırımcı koruma programı başlatıyoruz. Bu sayede yatırımcı hatası olmayan durumlarda anlık olarak para iadesi yapılabilecek.”

100 Kripto Para

Huobi Perşembe günü yaptığı açıklamada “Huobi Kore’de 100 koinin ticaretinin yapılabileceğini” doğrulamış ve borsanın “daha fazla koinin ticaretini desteklemeye çalışacağını” da söylemişti.

Huobi’ye göre desteklenen kripto paralar şu şekilde: DAT, DBC, DGD, DTA, EDU, ABDT, ACT, ADX, AIDOC, APPC, AST, BAT, BCD, BCH, BCX, BIFI, BLZ, BTC, BTG, BTM, CHAT, CMT, CTXC, CVC, LINK, LSK, LTC, LUN, MANA, MCO, MDS, ICC, IOST, ITC, ICC, ITO, EKO, ELA, ELF, ENG, EOS, ETC, ETH, EVX, GAS, GNT, GNX, MTP, MTL, MTN, MTX, NAS, NEO, OCN, OMG, ONT, OST, PAY, POWR, PROPY, QASH, QSP, QTUM, QUN, RCN, RDN, REQ, RPX, RUFF, SALT, SBTC, SMT, SNC, SNT, SOC, SRN, STK, STORJ, SWFTC, THETA, TNB, TNT, TOPC, TRX, USDT, UTK, VEN, MAX, WICC, WPR, XEM, XRP, YEE, ZEC, ZIL, ZLA ve ZRX.

Yakında Kore Won’u Da Desteklenecek

Huobi Kore, Kore Won’u ticaretiyle ilgili “KRW piyasası hazırlanma sürecindedir ve yakın zamanda uygun durumda olacaktır” açıklamasında bulundu.

Won ticaretinin henüz hazır olmama sebebi büyük ihtimalle Güney Kore’nin uyguladığı ‘gerçek isim’ sisteminden kaynaklanıyor. Bu sistemin uygulamaya konulmasından bu yana Kore’deki bankalar ülkenin yalnızca en büyük dört borsasıyla işbirliği yapıyorlar: Upbit, Bithumb, Coinone ve Korbit. Huobi Kore tarafından yapılan bir diğer açıklama şu şekilde:

“Kore Won’u piyasasının kısa sürede açılması için uğraşıyoruz. Tüm çalışanlarımız daha güvenli ve daha dengeli ticaret hizmetleri sunabilmek için çok çalışacak.”

Huobi’nin Küresel Büyümesi

1.3 milyar $ gibi bir 24 saatlik ticaret hacmine sahip olan Huobi şu anda küresel çapta en büyük üçüncü kripto para borsası durumunda. Kıyaslama yapacak olursak Güney Kore’nin en büyük borsası olan ve Kako tarafından desteklenen Upbit’i gösterebiliriz. Aynı zaman dilimine baktığımızda Huobi’nin 1.3 milyar $’lık hacmine karşı Upbit’in 745 milyon $ gibi bir hacmi var.

Çin kripto para borsalarını kapatmadan önce Huobi Çin’in en büyük borsalarından biriydi. Borsanın bugün Kore, Singapur, ABD, Japonya, Hong Kong ve Çin olmak üzere altı ülkede merkezi bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment