Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük Polonya Bankası, Blockchain Tabanlı Belge Depolama Sistemini Uyguluyor

TechCrunch’ın 29 Mart’ta bildirdiğine göre büyük bir Polonya bankası olan PKO Bank Polski, banka belgeleri için DLT tabanlı bir depolama ve doğrulama sistemini sağlamak üzere Blockchain şirketi Coinfirm ile ortaklığını duyurdu.

Yakın zamanda imzalanan anlaşma, Coinfirm tarafından geliştirilen Trudatum aracı sayesinde Blockchain teknolojisini PKO’nun bankacılık sistemine getirmeyi amaçlıyor. Sistem düzenlemelere, işlemlere, ücretlere ve komisyonlara ilişkin bilgileri içeren belgelere erişmek için müşterilere güvenli bir yol sağlıyor.

Polonyalı fintech şirketi MC2 Solutions’un başkanı Anna Streżyńska, bankaların, müşterilerin bilgilendirilmesi için mevcut araçların güvenlik gereksinimlerini karşılamaması nedeniyle Blockchain’in belge yönetimi sistemlerinde kullanılmasıyla daha çok ilgilendiğini belirtti. E-posta veya web sitesi bildirimleri gibi yöntemler, verilerin değiştirilmesine ve kaldırılmasına karşı güvence sağlamıyor..

“Bu nedenle Polonya Bankası Derneği veya Ulusal Takas Merkezi tarafından desteklenen bankacılık sektörü, sorunu çözmek için teknolojik yollar arıyor. Blockchain teknolojisi dahil olmak üzere çeşitli çözümleri test ediyor”.

Aynı zamanda bir Blockchain depolama sisteminin 9 milyondan fazla müşteri için pahalı kağıt belgeleme ihtiyacını ortadan kaldırmasıyla, PKO için işletme maliyetleri üzerinde tasarruf da sağlayabiliyor.

PKO Bankasının başkan yardımcısı olan Adam Marciniak’a göre, banka geçen yıl Trudatum’u test etmeye başladı. Başarılı testlerin ardından, banka proje üzerinde işbirliğini sürdürmek için bir anlaşma imzaladı.

“Geçen yıl Coinfirm tarafından geliştirilen Trudatum platformunun testlerine başladık. Bankacılık ortamındaki testler oldukça tatmin edici olduğundan, daha yakından işbirliği yapmaya karar verdik. Birlikte, Blockchain teknolojisinin Polonya bankacılık sektörüne uygulanmasında öncü bir operasyon gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz”.

Bu haftanın başlarında Cointelegraph, İngiltere Merkez Bankası’nın yenilenen brüt ödeme sisteminde Blockchain uyumluluğunu test etmek için ödeme çözümleri geliştiricileriyle ortaklık kurduğunu bildirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment