Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitPay Artık Bitcoin Cash’i Kabul Ediyor

BitPay, artık Bitcoin’e ek ikinci bir kripto para birimi olarak Bitcoin Cash’i kabul ediyor.

Atlanta merkezli şirket, çarşamba günü bloğunda Bitcoin Cash’i kabul ettiğini duyurdu ve şirketin tarihi boyunca ilk defa altkoin ile ödeme işlemleri gerçekleştirdiğini belirtti.

Bitcoin ödemelerini 2011 yılındaki kuruluşundan bu yana gerçekleştiren BitPay – Aralık ayında, 1 Ağustos’taki Bitcoin blockchainin hard forku ile oluşturulan Bitcoin Cash ile başlayan ek kripto paraları desteklemeye başlayacağını duyurdu. Şirket konuyla alakalı şunları söyledi:

“Bitcoin Cash, özellikle tüccarlar için, kredi kartı sahtekarlığı veya ters ibraz riski olmadan, dünyanın dört bir yanındaki müşterilerden blockchain ödemeleri almak için bir başka harika yol. Ayrıca Bitcoin Cash’in müşteriler için işlem maliyeti kuruşlara (belki daha da az) mal olduğundan, video oyunları, yemek dağıtımı ya da uygulama indirme gibi şeylerde blockchain mikro işlemlerini kabul etmek isteyen Bitpay işletmeleri için harika bir tercihtir.”

Şu andan itibaren, kullanıcılar BitPay üzerinden ödeme yaptıkları zaman, otomatik olarak Bitcoin veya Bitcoin Cash ile ödeme yapma seçeneğine sahip olacaklar.

Şirket ayrıca, Bitcoin Cash’i toplu ödemelere entegre etmek için çalıştığını, işletmelerin toplu ödeme yapmak ve işlem ücretlerinden tasarruf etmek için bu yöntemi kullanabileceğini söyledi. Ayrıca müşterilerin kullandığı ödeme yöntemi ne olursa olsun satıcıların Bitcoin Cash olarak ödeme almasına izin verecek.

Bu gelişme Bitcoin Cash adına çok önemli bir olay. Çünkü Bitcoin Cash değer saklama aracı olmasının yanı sıra ödeme dostu bir blockchain platformu olarak kendini pazarlıyor. Ancak Bitcoin’in gelişmekte olan Lightning Network teknolojisi ve diğer çeşitli altkoinler dolayısıyla da bir rekabet ile karşı karşıya durumda. Bu arada, BitPay, lider bir kripto para birimi ödeme işlemcisi olarak, rolüne uygun hamleler yapıyor. Koin Bülteni’nin bildirdiğine göre, şirket bu ayın başlarında, Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Bithumb ile uluslararası ödeme havale ödemelerini, geleneksel ödeme kanallarından daha etkili  bir şekilde kolaylaştırmak için ortaklık kurduğunu açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment