Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin En Büyük Kripto Para Borsası ;Uluslararası Havaleler için Bitpay’le Çalışacak

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası olan Bithumb, uluslararası havale ödemelerini kolaylaştırmak için meşhur kripto para ödeme işlemcisi BitPay ile işbirliği yaptı.

ABD ve Güney Kore

BitPay’in baş ticari sorumlusu  Sonny Singh, şirketin 2018’de 4 milyar dolar değerinde işlem hacmi yolunda ilerlediğini ve ekibin bitcoin gibi kripto paraların, büyük ölçekli perakendecilere kripto parayı bir ödeme yöntemi olarak entegre edilmesine yardımcı olarak sıradan kullanıcılar için daha ulaşılabilir olmasını sağlamaya odaklandığını belirtti.

CNBC ile yaptığı bir röportajda Singh, şirketin Güney Kore ile batı arasındaki ödemeleri hedefleyerek 200 milyar dolarlık havale sektörü için Bithumb ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Singh şöyle dedi :

“Güney Kore ve batıda ,sınır ötesi ödemeler bu yıl 200 milyar dolarlık bir endüstri haline geldi. Bithumb, bariz şekilde dünyanın en büyük borsalarından biri. ”

2014 yılından bu yana, Bir kaç havale odaklı şirket, Western Union ve Moneygram gibi mevcut havale servis sağlayıcılarını kullanırken, artık hem havale yapan hem de alıcılar tarafından ödenen pahalı ücretler ve masrafları göz önünde bulundurarak, büyük miktardaki havale ödemelerini işlemek için kripto-para birimlerini kullanmaya başladılar.

Geleneksel havale şirketlerinin bir dezavantajı, havale merkezlerinin bulunmadığı şehirlerde veya kırsal alanlarda, alıcıların paralarını almak için uzak mesafelere gitmeleri gerektiği, bunun da  zaman alıcı ve maliyetli hale gelmesidir.

Singh, Bithumb ve BitPay arasındaki ortaklığın, kullanıcıların sınır ötesi ödemelerini yüzde 1’lik bir ücret ve  1 günlük bekleme süresi garantisiyle işleme koymalarını istediğini ifade etti.

Singh şöyle devam etti:

“İnsanların uluslararası olarak tedarikçilerden daha ucuz ve hızlı para alabilmesi için bunu yapmaya çalışıyoruz. Şu anda, Güney Kore’deki bir kişi, Bithumb’u kullanarak bitcoin satın almak ve faturayı ödemek için milyon dolarlık bir fatura ödeyebilir ve BitPay bu faturayı işleyecek ve bir sonraki iş gününde ABD dolarına yerleştirecektir.”

Bithumb ayrıca, Güney Kore ‘de ülkedeki herhangi bir bireyin kripto para ürünlerini kolayca satın alıp satabilmesi için kripto-para birimli ATM’leri kurmaya başladı ve aynı zamanda kripto para birimleriyle havale ödemeleri yapma sürecini kolaylaştırdı.

Asya Pazarı

BitPay ve Bithumb, Güney Kore’den ABD’ye havale piyasasını hedeflemeye odaklanırken, Güney Kore’nin en büyük internet şirketi Kakao gibi diğer şirketler, 500 milyar dolar değerindeki Asya havale piyasasına hizmet vermeye odaklanıyor.

Geçen yıl, her sektörde yüzde 90 pazar payı ile mesajlaşma, fintech, taksi ve sosyal medya sektörleri üzerinde kontrol sahibi olan Kakao,Filipin’in en büyük bitcoin odaklı yatırım ve havale şirketi olan Satoshi Citadel Industries ‘ten yüzde hisseyi satın aldı.

Satoshi Citadel tarafından işletilen bir kripto-para birimi tabanlı havale uygulaması olan Rebit.ph, Filipinler ve Asya’daki birçok ülke arasında havale ödemeleri gerçekleştiriyor.

Güney Kore ve ABD gibi çoğu gelişmiş ülkede, expat işçileri havale hizmeti sağlayıcılarına güvenmiyor, bankalar ile ödeme yapmak ve almak için çalışıyor. Ancak, yerel işçiler için nispeten düşük ücret ve bankacılık hizmetlerine erişimin sınırlı olduğu Filipinler ve Malezya gibi ülkelerde, çalışanlar ödemeleri yapmak için havale platformlarından yararlanmaktalar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment