Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Xaomi’den Yeni CryptoKitties Platformu: CryptoBunnies

Çin’in en büyük akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi, bu sabah CryptoBunnies adını verdiği kendi CryptoKitties platformunun lansmanını yaptı.

CryptoBunnies, Xiaomi hesabı bulunan kullanıcıların bir blockchain sistemi üzerinden  yerleşik kıtlığı bulunan farklı çeşitlerde dijital tavşanlar toplayabilmelerine  imkan sunuyor. Bu blockchain sistemi ile kullanıcıların tüm işlemleri kayıt altına alınabiliyor ancak şirketin kullandığı blockchainin kamuya açık mı yoksa özel bir blockchain mi olduğu konusu henüz netleşmedi.

Xiaomi’nin hizmet anlaşmasında, başlangıçta platformda Pekin saatiyle saat 11:00 itibarı ile yalnızca belirli sayıda dijital hayvanın mevcut olacağı belirtiliyor. Günlük toplanabilecek dijital hayvan sayısı hakkında ise bir açıklama yapılmış değil.

Platformun test aşamaları için lansmanı sessiz sedasız yapılsa da, mevcut olan tüm dijital tavşanların platform hizmete açıldıktan sonra bir saat içerisinde toplanmasına bakılırsa, söz konusu hizmet kullanıcılar tarafından büyük bir ilgi ile karşılanacak gibi duruyor.

Xiaomi ayrıca Çin’in geçen yıl ICO ve dijital para ticareti yasağına istinaden alınan yeni kripto tahsil edilebilirliği sayesinde bu platformun herhangi bir fonlama veya fiat ve kripto para ticaretine izin vermediğini özellikle belirtti.

CryptoBunnies , gelişen teknolojilerin potansiyelini görmek ve kullanıcıların bağlılığını arttırmak için çeşitli blockchain uygulamaları geliştiren Çinli işletmelerden büyük ilgi görmekte.

Xiaomi, halihazırda blockchain teknolojisini kullanarak şirketin internet çözümlerini geliştirmek adına Linux Foundation destekli blockhain konsorsiyumu Hyperledger’ a katılmış bulunuyor.

CryptoBunnies platformunun lansmanından önce, ülkenin arama devi Baidu da Şubat ayının başında kendi kripto köpek platformunu görücüye çıkarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment