Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon-Çin Kripto Para Borsası Anlaşması Bozuldu

Japon finans devi SBI Group‘un yatırımlar ile ilgilenen dalı olan SBI Holdings, Çinli kripto para birimi girişim şirketi olan Huobi Group ile olan iş anlaşmasını feshetti.

Cuma günü yapılan açıklamada SBI holdings, Huobi şirketi ile aralarında olan ve Japonya’da iki kripto borsası başlatmaya yönelik yapılan iş birliğini durdurma kararı aldı.

Bu iki şirket geçtiğimiz yıl Aralık ayında yaptıkları anlaşma ile Huobi Japan ve SBI Virtual Currency borsalarını açmak üzere ortak bir çalışma yürüteceklerini açıklamışlardı.

Bahsedilen SBI Virtual Currency borsası, Eylül 2017‘de Japonya mali hizmetleri düzenleme kurumundaki (FSA) iş kayıt başvurusunu tamamlamıştı. Huobi Group yaptığı açıklamada platformların bu ay itibari ile işleme başlayacağını bekledikleri duyurmuştu.

Fakat SBI Holdings son açıklamasında, yeni açılacak borsalarda Huobi’nin teknolojilerini, teknik bilgisini ve insan kaynaklarını kullanma planlarının artık geçerli olmadığını bunun yerine çalışmalarına yurt içinde devam edeceklerini açıkladı.

Anlaşmayı neden iptal ettikleri konusunda sorulan sorular hakkında ise SBI Holdings, şirketlerinin daha yüksek seviyelerde güvenlik sağlayan, yerli ve deniz aşırı ülkelerdeki düzenlemeleri yerine getirebilen yeni bir sisteme ihtiyaç duyduklarından ötürü bu kararı aldıklarını belirtti.

Açıklamaya göre SBI Holdings artık SBI Group‘un kendi kaynaklarını kullanarak gelişmiş güvenliğe ve yeterli işlem kapasitesine sahip yeni bir sistem kurmaya başlayacak.

Bu karar tam olarak FSA‘in geçtiğimiz Ocak ayında yaşanan Coincheck borsasının hacklenmesine bağlı olarak 530 milyon $‘lık NEM koin’in çalınmasının ardından Japonya’daki borsaların güvenlik önlemlerini sıkı bir inceleme altına almasından hemen sonra duyuruldu.

Daha geçtiğimiz hafta içerisinde FSA birçok yerel platformu çeşitli idari cezalara çarptırmıştı. Bu borsalar FSA tarafından tedbirsiz bulunmuş ve yatırımcılarına tam anlamıyla koruma sağlayacak güvenlik önlemlerinin olmadığı belirtilmişti.

Ayrıca 28 Şubat’ta yapılan bir haberde, SBI Virtual Currency borsasının ileri güvenlik geliştirmelerine ihtiyacı olması sebebiyle canlı yayında yapılacak olan çıkışının ertelenmesine karar verilmişti.

An itibari ile Huobi Group’un Huobi Japan çalışmalarına kendi başına devam edip etmeyeceği konusunda herhangi bir gelişme yaşanmamış durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment