Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Cüzdanlardaki SegWit Uygulama Hatasını Giderdi ve Etkilenen Kullanıcıların Parasını İade Etti

Coinbase cüzdan ve alış veriş hizmetleri tarafından kullanıcıların borsa hesaplarında Bitcoin işlemlerinden gelen paralarını kaybetmelerine neden olabilecek ödeme geçit sistemindeki hata düzeltildi. Sorun, kripto para birimlerinin alış verişi işlemleri için Segregated Witness (SegWit) desteğinin başlatılmasından iki hafta sonra ortaya çıkmıştı.

12 Mart’taki Reddit’te yayınlanan gönderide CoinBase kullanıcısı Dazzling_Substance, Bitcoin’i bir tüccara gönderememesi nedeniyle platformun ödeme geçidinde bir sorunla karşılaştı. Kullanıcı, hatanın satıcılar ve müşteriler arasında iletişim sağlayan Bitcoin Ödeme Protokolü (BIP70) kaynaklı bir sorunundan olabileceğini ileri sürdü.

Dazzling Substance, Coinbase’in BIP70 protokolünün güncellemesini yapmamış olabileceğini ve bu nedenden dolayı göndermeye çalıştığı paraların kaybına sebebiyet verdiğini öne sürdü:

“Bir satıcıya eğer coinbase.com ödeme geçitini kullanarak ödeme gönderirseniz, onlar bitcoini alamazlar ve siz de sistemdeki bir sorundan dolayı paranızı kaybedersiniz. (Bip70’i segwit adreslerini kullanacak şekilde güncellemediler ve para segwit olmayan bir adrese gönderilince takip sisteminden kayboldu.) ”

Coinbase ekibi konuyu haberleştiren Cointelegraph haber sitesine, BIP70 ödeme protokolü güncellemesinin uygulandığını ancak talep edilen ödeme adresinin SegWit uyumlu olmadığından sorun ortaya çıktığını beyan eden açıklamalarda bulundu. Coinbase sözcüsü ise durumun 30’dan az müşteriyi etkilediğini ve hemen düzeltildiğini ifade etti.

“Konu hakkında bilgilendirildikten hemen sonra sorunu çözmek için harekete geçtik ve sorun saatler içerisinde çözüldü. Bu sorundan 30’dan az müşteri etkilendi ve tüm müşterilere para iadesi yapıldı. ”

Bitcoin ödeme hizmetlerini iyileştirmek ve daha güvenli işlemler sağlamak için ortadaki adam saldırılarını (man-in-the-middle ) önleyen BIP70 protokolü, 2013 Temmuzunda Bitcoin geliştiricileri Gavin Andresen ve Mike Hearn tarafından tanıtılmıştı.

14 Aralık’ta ABD ödeme işlemcisi BitPay, kullanıcıların daha az veya fazladan ödeme yapması gibi sorunlarını çözmek için Bitcoin Ödeme Protokolü ile uyumlu cüzdanlar kullanmaları gerekeceğini duyurdu. Bazı kullanıcıların BitPay’in destek sayfasında listelenen BIP70 uyumlu cüzdanlara geçmeleri için getirilen zorunluluktan ise rahatsızlık duyduklarını da ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment