Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kazakistan ve Binance Arasındaki Bağlar Gelişiyor: Dijital Tenge BNB Chain’e Entegre Olacak

Dünyanın en yüksek işlem hacmine sahip kripto para borsalarından biri olan Binance’in CEO’su Changpeng Zhao Kazakistan’ın, dijital merkez bankası parasını (CBDC) BNB Chain’e entegre edeceğini duyurdu.

Changpeng Zhao 27 Ekim tarihinde resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kazakistan Merkez Bankası’nın (NKB) CBDC’sini (dijital tenge) BNB Chain’e entegre edileceğini bildirdi. CEO duyurusundan yalnızca bir gün önce Kazakistan yetkililerini ve BNB Chain topluluğunu, BNB Chain entegrasyonu senaryolarını değerlendirmek adına tanıştırmıştı.

Kripto para sektörü konusunda Asya’da bir lider olmayı hedefleyen Kazakistan, kısa bir görüşme süresinin ardından BNB Chain’e entegre olmayı kabul etmiş görünüyor.

Kazakistan, yakın zamanda Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in teşvikleriyle kripto paranın benimsenmesi adına birçok adım attı.

Changpeng Zhao, dünyada kripto para benimsenmesini artırmak adına çalışmalarını devam ettireceklerini belirtti. CEO, Binance’in bir şirket politikası olarak kripto para benimsemesine olumlu bakan ülkelere gerekli yardım ve desteği verdiklerini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!