Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kazakistan Kripto Para Düzenlemelerine Hız Verdi: Kripto Yasası Yolda

Kazakistan parlamentosu alt meclisi dijital varlıklarla ilgili beş yasa tasarısını onayladı. Hükümet kripto sektörü üzerindeki kontrolünü sıkılaştırmaya çalışıyor.

Rus haber ajansı TASS’ın 12 Ekim tarihli haberinde, Kazakistan alt meclisinin dijital varlık sektörü üzerine beş yeni yasa tasarısını onayladığı bilgisi yer aldı. Meclis Ekonomik Reform ve Bölgesel Kalkınma Komitesi üyesi Ekaterina Smyshlaeva’ya göre tasarılar “teminatlı ve teminatsız varlıkların” ihraç ve dolaşımını ele alıyor.

Meclis, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in dijital varlık sektörü üzerine vizyonunu gerçekleştirmek adına yasama faaliyetlerine hız kazandırmış gibi görünüyor. Smyshlyaeva, tasarıların Tokayev’in kripto madenciliği ile ilgili sorunları engelleme konusundaki talimatlarına uygun geliştirildiğini belirtti.

Kazakistan ucuz enerji fiyatlarıyla Çin’in kripto para madenciliğini yasaklamasının ardından Asya’nın en cazibeli madencilik bölgelerinden biri oldu. Ancak madencilik faaliyetleri nedeniyle yaşanan enerji krizi, hükümetin madencilik faaliyetlerini düzenlemesini gerektirdi. Mayıs ayından bu yana Kazakistan’da faaliyet gösteren madenciler operasyonlarını hükümete beyan etmek zorunda. Ayrıca Tokayev temmuz ayında madencilik faaliyetlerinden alınan vergiyi artıran yasayı onaylamıştı.

Öte yandan ülke dijital varlıkların regülasyonu ve kullanımı adına oldukça hızlı yol katediyor. Eylül ayında başlayan regülasyon çalışmalarının bugün geldiği noktada beş yasa tasarısı onaylanmışken ülke kripto borsalarını, şirketlerini ve dijital varlıkları da resmi anlamda tanıyarak bu alanda hızlı bir entegrasyon politikası güdüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!