Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED’in Üst Düzey Yetkilisi Kripto Paraların Potansiyel Riskleri Hakkında Bankaları Uyardı

FED’in denetimden sorumlu başkan yardımcısı Michael Barr, kriptoyla ilgili faaliyetlerin potansiyel riskleri konusunda bankaları uyardı.

Michael Barr, DC Fintech Haftası için 12 Ekim tarihinde sunduğu yazılı açıklamasında, bankaları dağıtılmış defter ağlarında token yayınlamayı keşfetmeye teşvik eden ifadelerde bulundu. Öte yandan bankaları, potansiyel riskler konusunda her zaman temkinli olmaya davet etti. Barr, finans kurumlarının yenilikçi teknolojilerin kullanım fırsatları ile ilgili “güvenli, sağlam ve yasal olarak onaylanan” faaliyetler sağlamak için ABD düzenleyicileriyle fikir alışverişinde bulunması gerektiğini belirtti.

Kripto para ve stablecoin faaliyetlerine yönelen bankaları “kontrollü ve sınırlı bir şekilde” çağrısıyla uyaran Barr, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Fed, müşterileri korumak için bankaların dahil olabileceği kripto varlıklarla ilgili faaliyetlerin iyi bir şekilde düzenlenmesini ve denetlenmesini sağlamak için Para Birimi Denetleme Ofisi ve Federal Mevduat Sigorta Kurumu’ndaki meslektaşlarımızla birlikte çalışıyor. Bu faaliyetlerin çoğu yeni riskler oluşturuyor. Bankaların yürüttükleri kripto varlıkla ilgili faaliyetlere yasal olarak izin verilmesini ve bankaların bu riskleri yönetmek için uygun önlemleri almasını sağlamak önemlidir. Bence özellikle çok hızlı gelişen bir alanda, tüm bu araçları kullanmak istiyorsunuz çünkü sadece kuralları yazarsanız, her şeyden önce geç kalacaksınız.

Barr, açıklamasının devamında kripto paralardan ziyade stablecoinlerin “işlemler için uygun bir ödeme aracı olma” potansiyelinin daha yüksek olduğunu öne sürdü. Barr, Hazine Bakanı Janet Yellen‘ın başkanlık ettiği Finansal İstikrar Gözetim Konseyi‘nin bu pazarda kurallar ve düzenlemeler oluşturmak için kapsamlı bir stablecoin yasası için yaptığı çağrıyı yineledi. Ancak Barr, bu yıl kesinleşmiş bir yasa tasarısını pek olası görmediğini de ifadelerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!