Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kazakistan’daki Banka Hesapları Kripto Para İşlemi İçin Kullanılabilecek

Kazak Blockchain ve Veri Merkezi Endüstrisi Derneği tarafından aktarılanlara göre Astana Uluslararası Finans Merkezine (AIFC) kayıtlı olan yerli kripto para borsaları, vatandaşların banka hesaplarından kripto para işlemi yapabilmeleri için yerel bankalar ile bir yıllığına pilot çalışması yapacak.

Yerel basın kuruluşu Хабар 24 tarafından bildirilenlere göre Astana Uluslararası Finans Merkezine kayıtlı kripto para borsaları, ülkedeki bazı ikinci kademe bankalar ile iş birliği yapacak. İsimleri henüz netleştirilmemiş bankaların listesinin, hazırlık aşamasında olduğu belirtildi.

Kazakistan’daki bankacılık sektörü, iki aşamalı olacak şekilde yapılanmıştır. En üst düzey olan birinci kademede Kazakistan’ın milli bankası yer alırken, ikinci kademede özel sektöre ait bankalar yer almaktadır.

Bu bankaların müşterileri, pilot çalışması kapsamında bankadaki hesaplarını para transferi yapmak, kripto para almak ve anlaşmalı borsada çeşitli işlemler yapabilmek için kullanabilecek. Yatırımcıların, bu işlemlerden elde edecekleri gelirleri banka hesaplarına itibari para olarak aktarabileceği, bu işleme bankanın aracılık edeceği açıklandı.

Kazakistan hükümeti, bir yıl sürmesi beklenen çalışmanın sonunda elde edilen sonuçlar üstünden bir değerlendirme yapacak. Uzmanlar, bu çalışmanın sonunda ülkedeki kripto para düzenlemelerinin hafiflemesini bekliyor.

Blockchain ve Veri Merkezi Endüstrisi Derneği Kamu Kurumları ile İlişkilerden Sorumlu Kıdemli Koordinatörü Sergey Putra, bu düzenlemelerin hafiflemesinin iki ana faydasının olacağını söyledi.

Putra, Kazakistan’da Çin’in aldığı kararlar sonrası büyüyen madencilik sektörünün ülkeye yatırım çekebileceğini ve istihdam sağlayabileceğini, buna ek olarak kripto para işlemlerinin resmileştirilmesinin insanları dolandırıcılıklardan koruyabileceğini belirtti.


Görsel: Central Downtown Nur-Sultan: in center Bayterek tower (Wikimedia Commons/görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!